Archive for April 16th, 2008

Glad!

Wednesday, April 16th, 2008

Ja, Glad! Det är vad man blir av att få rida…the one…the only: MÖKKUR!
Red ut med en av mina grupper på Fors idag och jag ledde med Mökkur. Han är bara så underbar. Man blir genuint glad av att rida honom!

Tagit lite kort i stallet idag på lilla Linn (fölet, ni minns) och Messa!

IMG_0439.JPG

IMG_0437.JPG

Lilla Linn står och funderar

IMG_0468.JPG
Messa

IMG_0488.JPG

Messa i hagen

Sara: Släng iväg ett mail till mig så får du bilderna på Messa!
malin@malinweb.se

Veckorna går så fort…

Wednesday, April 16th, 2008

..och jag hinner liksom inte med! Shit, det är redan onsdag
Vart tog början av veckan vägen?

I måndags var det massa jobb. Red ut med Messa. Hon stod lördag och söndag så jag var förberedd på en rejs-tur, då Sara förvarnat mig om att det kunde bli så. Men Messa var förvånansvärt duktig och relativt (allt är relativt, speciellt med Messa) lugn! Töltade lite för första gången sedan hon kom till mig och det kändes bra. Hon har naturligt en väldigt bra takt och en ok aktion. På rakan på väg hem lade jag pass och det gick undan! Som tusan! Efter passen föll hon i en riktigt trevlig trav! Surprise! Trevlig surprise!
Tindra fick i måndags stå första dagen utan täcke i solen i hagen i några timmar och lufta. Hon var väldigt trött efter helgen och vi gosade bara i hagen en stund.
Efter stallet susade jag till konsum i Tungelsta och handlade det nödvändigaste och så hem och byta om. Raskt iväg till Tyresö för massage av två pers.
Direkt från Tyresö till gymmet (duktig Malin!) och så via salladsbaren till Fors.
Slutade i soffan hemma med huvudvärk (som inte varken vatten eller “pyschhhh” hjälpte mot) kl 22.30.

Adina masserade Messa i fredags och tömkörde efter det och vi diskuterade på telefon sedan lite om henne stela rygg och bak, hit och dit. I måndags red jag som sagt ut och igår fick Messa en vända massage till av Adi. Hon kändes bättre, men var fortfarande spänd.
Tömkörde efter massagen och böjde länge i skritt. Sedan fick hon i fri form ligga och löpa i trav rätt länge (ca 10-15 varv på longervolten) i bägge varven. Hon var mjukare än tidgare och även lugnare och mera koncentrerad. Hon börjar väl dels gå ur brunst och dels lite finna sig till ro på Mulsta nu. Känns bra.
Även Tindra fick en massage och fick beröm för hur fin hon kändes i ryggen. Bakbenen och en magmuskel (kan inte namnen på den på häst) skall stretchas lite.

Var även igår och höll lektioner i Lyckeby. Vickans nya häst Eldraun (här med Therese Tengelsen i sadeln) har kommit och hon red första lektionen på henne. Ett mycket trevligt sto med enorm skritt, och BRA gångarter i övrigt också. Tölten är inte så stark än, men väldigt fin korta sträckor. Volten i Lyckeby är lite tung för henne så tölten funkar nog bättre på vägen. Men träning, träning…

Idag är en lugn dag med bara Messa och Tindra att jobba och ridskola ikväll!
Skall väl ta mig iväg nu.