Archive for April 7th, 2008

måndag…

Monday, April 7th, 2008

Massera, massera. Massor massera just nu, vilket är bra för ekonomin. Men ibland blir jag så trött på axlar och nackar. Kan folk ha ont på lite ovanligare ställen, tack! 😉

Efter fyra timmars masserade åt jag goood pasta pesto på Hörnet i Tyresö och åkte sedan direkt till stallet.
Messa fick en omgång tömkörning. Med bommar. I vänster varv travar hon bitvis nästan ok (över bommarna travar hon BRA), men i höger varv är det bara stelt och väääldigt lite sväv. Går att kalla trav med lite välvilja.
Jag jobbade henne i skritt en bra stund och jobbade mest med att hon skulle kunna böja sig och svänga. Hon rör höger bak lite konstigt. Hon har fastnat i ett eksemtäcke (hon har inte eksem, men har täcke som skydd ändå på sommaren) för några år sedan och har ett ärr ovanför höger has och jag funderade på om det var det som gjorde att hon var lite stel det benet. Men jag vet inte. Hon vrider benetoch skruvar med det när hon skall ta i. Men så är hon också lite hjulbent och skruvar bägge bak.
Efter att hon fått jogga på och “ligga och löpa” i trav i öppen form (hon måste lära sig att jobba fram till bettet!) ca 10 varv så började hon mjukna och bli lite bättre, men det är bara över bommarna hon travar helt rent.
Skritta av, spola ben, stretcha och ut i hagen.
Ringde och pratade med ägaren om det högra bakbenet efter passet och hon hade inte märkt något av det. Messa är kiropraktorkollad för två veckor sedan senast och satt då fast lite i bägge bogarna, men inte bak.

Efter stallet hann jag med en kopp kaffe hemma och sedan iväg till ridskolan. Som jag är SÅ trött på just nu.
Hästarna är också lite trötta på den. Varv på varv i olika gångater. Volter, halvhalter och sidförande… neverending story.
Några elever som är lite…hmm, personkemin mellan oss funkar inte helt.
Men första lektionen var kul. Eleverna red övergångar på ovalen och fick galoppera på lite. Och mitt i allt bockar TOR. Tor, den store, late, stela. Han bockade och pep till. Vårglad! Och Dagrunn var också lite vårpigg på ovalen. Eleverna är rutinerade och duktiga så de tog det med ro och skrattade lite.
Sista lektionen var bara tråååkig. Samlande arbeten stod på schemat. Och eleverna ville helst galoppera. Det funkar inte att jobba med galopp med de hästarna inne i ridhuset. Och galopp är föga samlande som övning. Så det fick jobba med att korta och länga bakbenssteget i skritt, rida kort tölt, och göra halter – rygga – rida fram i tölt/trav.
Två veckor kvar, sedan är terminen slut!