Archive for September, 2014

Mission: jobbvecka. Typ completed

Saturday, September 27th, 2014

Måndag-fredag, för det är en jobbvecka va? Mhm…not for me. Nu tenderar jag att låta lite bitter. Så är inte helt fallet, för jag gillar ju mitt jobb.
Men den här förkylningen har gjort veckan rätt jobbig. Igår regnade det dessutom hundar och katter. Blä och kallt.
Red Tyra på volten på morgonen och hon var superduktigt och travade mer än någonsin tidigare på ett ridpass, vilket gjorde en lite svettig och yr mig mycket glad. Skulle sedan hämta Nykur men regnet bestämde sig för att ta i från tårna och slå ner så jag ringde svarte springarens ägare och bad om att få hämta honom vid 12 istället då regnet, enligt prognosen, skulle upphöra eller i alla fall lugna sig lite. Det gick fint sade My och jag åkte hem lade mig i soffan och var utslagen i 1,5 timme.
Åkte sedan och hämta Nykur och släppte ut honom i flocken hemma. Ingen större dramatik då han ju känner alla  i flocken (Nykur flyttade från Skogsäng i början på juni). Jag var så glad över att Texas håller Tindra sällskap och det går bra så Brandi skulle få gå med valackerna och leka med sin brorsa. Meeen så vart Texas halt och står nu i sjukhage alldeles behandlad (det var inte Tindras fel i alla fall) och Brandi är “back with mom”.


Min goa BabyB när jag hämtade honom på Karlslund i förrgår

När jag kollat så att killarna hade det bra och klappat på B i regnat (fortfarande strilande) så åkte jag hem igen och låg utslagen i soffan till det var dags för ridskola. Då jag faktiskt kände mig bättre.
Och idag mår jag riktigt bra igen, vilket är tur då det varit en lång dag.
Rida Tyra, två lektioner på Eknäs, rida Brandi, Exakt och Nykur och så fyra lektioner på Västergården.
Imorgon är det en sån där typ ledig dag. Behöver rida lite hästar och kvällsfodra, men i övrigt inte så mycket.
Skall sooova.
Just nu faktiskt!

För på söndag håller jag min första renodlade Tölt in Harmony-kurs! 🙂

 

Borta bra men hemma bäst!

Tuesday, September 23rd, 2014

Jomen visst är det ju så, hur gammalt och platt det än låter.
Men vilken stad New York är! Rekommenderas varmt!
Och vad vi gjort saker och upplevt!
Vi har:
-sett en riktig Brodway-musikal (A gentleman´s guide to love and murder),
-gått på bio och sett två (lustigt nog svenskanknutna) filmer; The Drop (med Noomi Rapace i en roll) och The Hundred foot journey (Lasse Hallströms senaste film),
-varit uppe i Empire State Building (maffigt!)
-varit på Ellis Island (där miljontals immigranter samlades och sedan granskades och släpptes in i USA eller skickades hem igen)
-sett frihetsgudinnan (Stor och häftig att se i verkligeheten!)
-promenerat över Brooklyn Bridge (soo cool!)
-besökt 9/11 Memorial (mycket känsloladdat!)
-shoppat på Macy´s (världens största varuhus),
-varit på Stand up comedy (rekommenderas! mycket skoj!)
-beundrat Grand Central Terminal ur olika vinklar,
-druckit drinkar och vin på hotellets underbara takbar och ätit gott på små syltor.
sista dagen var Pelle iväg på en Hip-Hop-tur (busstur) i The Bronx så jag hade ett gäng timmar att göra av med ensam.
Jag passade på att gå på Discovery (som i TV-kanalen)-museet som är precis vid Times Square och såg Body Worlds Pulse-utställningen!
Jag har varit på Body Worlds en gång tidigare, när den var på Tom Tits i Södertälje (här kan man läsa om det), men det är några år sedan och den här utställningen är en annan än den som var i Sverige.
Mycket intressant och väldigt inriktad på att vår kropp är gjord för att röra på sig och behöver skötas om.
Man får gång på gång påminna sig själv om att det är riktiga människokroppar och -organ i denna utställning!

På denna utställning stod dessutom den stegrande hästen – även det en riktig häst som plastinerats!
Det var enda stället på utställning där man fick fota:

bodyworldshorse1

bodyworldshorse2

Jag stod såklart och nördstuderade både ryttarens och hästens muskler och leder i…länge!
Otroligt intressant!
Hann också hänga en stund på New York Public Library (där till exempel Ghostbusters och The day after tomorrow spelats in).

Pelle och jag hade bestämt att mötas vis Apple Store efteråt och när jag kom dit så var det hyyysteriska mängder människor runt Apple Store (som står på ett litet torg och vars entré är en glaskub med Apple-loggan på). Vadan detta? Sen kom jag på det: iPhon6 släpptes i USA den dagen och människor köade som galningar för att köpa en sådan.
Smart av oss att bestämma den mötesplatsen just den dagen… Nåja, hittade ett Starbucks nära och där möttes vi istället (Pelle hade dessutom råkat hitta precis samma Starbucks!).

empirestate.jpg
Utsikt över Manhattan från Empire State Buildings 86:te våning (but first – let me take a #selfie)

brooklynbridge
Brooklyn Bridge i motljus

 

takbarnyc.jpg
Den underbara takbaren på vårt hotell. Från den såg man Chrystler Building, Empire State och Freedom Tower!

Ja, kort och gott – vilken resa vi hade!
Helt fantastisk på alla sätt och vis!
Det enda som inte var fantastiskt var hemresan. Kl 15 lokaltid på lördag lämnade vi hotellet och åkte ut till JFK.
När vi gått på planet fick vi sitta på det i en timme innan det lyfte. Vi var alltså en timme sena. Sedan var det  ca 7 timmar på det planet. Det skramlade och det drog kallt (vilket inte gick att slå av) och gick inte att sova typ alls (trots öronproppar) och när vi landade i London så missade vi vårt plan till Sverige med ca 15 min. De bokade raskt in oss på nästa lediga plan till Stockholm, men det gick vid 11.25 (det vi skulle ha tagit skulle gått 07.45). Så det blev frukost på Heathrow och sedan Starbucks och läsa bok och halvsova (hyfsat trötta).
11.25-planet lyfte 12.05 och vi landade strax efter 15 på Arlanda och det var jätteköer på vägen hem och hemma var vi vid 17-tiden. Sådär 21 timmar efter starten.
Såå trötta!
Men vi lyckades hållas oss vakna till ca 22 och sedan sov vi som stockar.
Så vi var inte så himla jetlaggade i går när vi vaknade.

Gårdagen spenderade jag nästan helt i soffan då jag redan i lördags morse vaknade med en förkylning som gjort mig lite matt (det var verkligen inte att rekommendera att resa så långt med så lite sömn när man dessutom är lite matt och yr och mår allmänt lite blä, men det gick ju inte att undvika).
Och hejsan vad det regnade och stormade ute igår! Galet regn på förmiddagen – såg ut som en filminspelning med fejkat regn i mängder.
Mycket tacksam för att jag inte behövde vara ute och jobba då!
Svarade på mail, bokade in jobb och kollade ikapp på Idol. Välbehövligt, för när det var dags för att åka till Fors för ridskolan så mådde jag betydligt bättre.
Idag har jag ridit Tyra, som vilat 10 dagar och var pigg och glad att komma ut, handlat lite till kursen i helgen och snart skall jag till Vädersjö för lektioner.

Brooklynbridge.jpg
Tjingeling – här är jag på Brooklyn Bridge

NY dag, NYa tag

Tuesday, September 16th, 2014

Vi upplever som attan här NYC! Och älskar såklart staden! Vilken puls, vilket flöde!
Igår tog vi färjan ut till Ellis Island och frihetsgudinnan. Bi valde att inte stiga vid Lady Liberty utan “bara” se henne från båten och istället ta immigrantmuséet på Ellis Island!

IMG_2312.JPG

IMG_2323.JPG

Mellan åren 1892- 1954 kom miljontals immigranter till USA via Ellis Island (bl.a. Ca 1,3 miljoner svenskar) för att där bli, “besiktade” och godkända eller hemskickade. Människoödena och historierna är många!
Efter en lunch i Finnancial district gick vi till Ground Zero, alltså 9/11 Memorial.
Det var väldigt känslosamt och jobbigt att se och uppleva, men kändes också viktigt och de har gjort platsen väldigt fin! Och Freedom Tower, som är den högsta byggnaden i USA, är mäktig!

IMG_2344.JPG

En bio och middag på kvällen och idag har vi shoppat på Macy’s (världens största varuhus!) skaffat biljetter till såväl en musikal på Broadway ikväll som en standup-show på fredagkväll!
Nu är det lite vila fötterna-tid på hotellrummet och sedan, som sagt dag att gå på Broadway-musikal!
“The Gentlemans Guide to Love and Murder” heter den och är hyllad både här och där! Skall bli mycket intressant!

The Big Apple

Sunday, September 14th, 2014

We’re here!
De här bloggandet är väl mest som resedagbok för mig själv för att komma ihåg vad vi sett och upplevt!
Fredagen var en lång, lång resdag. Hemifrån vid 11, flyg till Heathrow vid 15 och sedan vidare till New York. Vi kom fram vid, för oss ca 04.00 på morgonen. Lokaltid var det 21.30.
Taxi till hotellet (kostade 90$ från Newark) men en taxichaufför som är är av äldre slaget och har ett så sluddrande tal så det var svårt att förstå trots att våra kunskaper i engelska är rätt goda.
Hotellet ligger väldigt bra till. På east 39th Street, vilket är bara några gator från Grand Central Terminal. Centralstationen ligger, som antydes, centralt!
Hotellet heter Pod39 och rummen är små “poddar” alltså jättesmå. Men det finns gratis Wi-Fi samt toa och dusch på rummet – vilket inte är en självklarhet kan jag säga efter att ha bokat.
Men det är kompakt i rummet. Men fungerande.
Vi kastade oss i säng och tvärsomnade.

Igår, lördag, ägnade vi åt att traska runt och vara turister. Titta på skyskrapor, Times Square, kaffe på Starbucks, sittande i Bryant park, och traskande hit och dit.
Vi fick tips om matställen av en bekant till Pelle (som är kock dessutom) som bott här i NYC.
Så mot kvällen tog vi the subway, som vi skaffat veckokort till, till Lower East Side, där vi först gick på för Pelle en njutningsfull buffé, alltså i en skivbutik. Sedan traskade vi vidare till Barrio chio – en mexikansk restaurang. Den är mest som ett hål i väggen utan namnskylt på. Bara på att titta på menyn bredvid dörrhålet fick vi veta att det var rätt ställe. Och GOTT var det! Vi åt tre små tacos (mindre och mjukare och jäkligt mycket läckrare än de hemma i Sweden). Till huvudrätt åt jag en lammrätt. Typ som pulled pork, men lamm. Med green rice. Och helskotta vad gott!
Subway hem, efter lite klurande om var närmaste station låg och linje och byte av sådan och så.
Men hem till hotellet kom vi.
Bilder finns för den hugade på facebook. Har gjort ett eget album som heter New York 2014 och skall kunna ses av alla, även om man inte har fb.
Att länka till albumet tillåter inte iPaden tydligen. Så ni får vara kreativa och leta på egen hand.
Nu är här söndag morgon och klockan är strax efter 09 och det är dags för brunch! Hit me with the onyttigheter!

Nu är det nära!

Thursday, September 11th, 2014

Men jösses! Nu är det nära!
Imorgon åker vi – NEW YORK! AAAAhhh! Sooo excited!

En annan sal som verkar lösa sig är stallfrågan! Vilket är en otrolig sten från hjärtat!
Tjoho!
Säger inget mera än – don´t want to jinx it!

Brandis ben är helt bra, zinkbandet och vila fixade det!
När jag på lördagen tog av zinkbandet så var benet helt osvullet. Unge herrn fick stå kvar i sjukhage en dag till och fick en promenad (till sin stora lycka) och arnika inmasserat.
Nästa dag fick han och modern gå ut i hagen igen och på måndag skrittade jag honom.
Nu har jag ridit som vanligt en dag och varken känner eller märker något alls och benet är torrt och fint!
Puh! Dom är ju duktiga på att skrämma sina ägare, de små liven!

Den här veckan har varit stora allt-som-skall-fixas-innan-vi åker-veckan!
Växla in pengar, kolla av biljetter och info, hitta passen, tvätta och förbereda husvakt (oh yes!).