Archive for October, 2008

vilken dag!

Wednesday, October 29th, 2008

Huuu! är så slut i knoppen och rörig känner jag.
Dagen har varit en av de längsta på länge.

Upp 7.30, ut och rida Fákur 08.30. Det var förtrollande vackert ute! -2 grader ( vinter!), fantastiskt vacker frost på träden och i gräset och strålande sol genom dimman!
Red sedan Gná på volten. Äntligen funkade det! Direkt från början var hon lös och lydig! ALLT fungerade som det skulle – direkt! Underbara häst!
Mockade lite i stallet och fixade klart för eftermiddagen. Åkte och handlade mat med mor, som anlände igår.
Sedan 20 minuters paus på soffan (powernap!) och iväg till Tyresö. Massage, tillbaka till Västerhaninge och in en snabbis på Apoteket och hämta upp avmasningsmedel till Gnun. Tränade på gymmet (förmodligen på rent adrenalin) och åt en snabb (10 min.!) middag bestående av La Bellas underbart goda avocado-parmaskinka-sallad och så direkt till Fors för tre lektioner. Och så via stallet och kvällsfodra –  hem. Kl. 21.30.

Mycket snart sovdax!

Igår åkte jag in till staden, den stora Staden!
Mötte mamma på Cityterminalen. Vi parkerade bilden på söder och åkte sedan in till Hötorget och åt middag med Pelle och Ahlbäck på den grekiska restaurangen i Kungshallen. Mycket gott!
Pelle drog iväg till Norra Bantorget för att skriva ett Microsoft Certifieringsprov (som han klarade! Grattis käre make!) och mor och jag promenerade runt på stan. Gick runt på PUB och konstaterade att dagens mode är…inte i min smak.
Och att second hand kan vara mycket dyrare än first hand. På 59 Vintage är en dyr second hand affär! Visst fanns det rätt coola grejer där, men inte att jag skulle köpa en använd (men dock i gott skick) röd skinjacka från Michael Jackson´s Thriller-era för över 4000 kr.
Lite fika och mycket traskande på Åhléns (inhandlade Stephen Kings senaste alster Duma Key i engelsk pocket!) senare mötte vi upp Pelle och åkte hem.

Nu sängen!!!

Natti på er! sov

Frosten är här

Tuesday, October 28th, 2008

Ja i natt var det den första riktiga frostnatten. Det har varit lite kyligt några nätter här och där innan i höst, men nu har det varit -2 grader och och är riktig frost ute!

Igår vaknade jag tidigt. Det var inte planen. Jag jobbar till 22.00 på ridskolan på måndagar och att stiga upp vid 8.00 då leder till en väldigt lång dag.
Men nu blev det så i all fall. Tränade på gymmet och efter en fisklunch hemma åkte jag till stallet.

Gná och jag började med en 15 minuters klätterrunda i skogen och red sedan ut på vägarna lite. Jobbade framför allt med övergångar. Och det går bättre. Våg lägsta nivå är högre nu än tidigare. Dock är Gná otroligt intresserad att se ALLT omkring sig. Allt måste tittas på och hållas koll på. Vilket ju kan driva en annan till vansinne. För hennes fokusering är ju inte direkt på mig då.
Men, som sagt, det går bättre och bättre! 🙂

Fákur och jag red ut lilla rundan. Mycket tölt och nu är tölten till 99% ren! Ibland blir det lite väl långa och många bakben och han trasslar till det. men det viktigaste av allt – han har slutat hänga sig i handen och börjat bära sig bättre!

Veterinär Marianne Lindsjöö skulle komma och ultraljuda Tindra och Kengála kl 16.30 så då hade Jill och jag tagit in damerna och borstat lite.
Och ingen veterinär dök upp. Ringde och sms:ade henne och 17.20 ringde hon. Hon var då i Huddinge och var väligt sen (no shit!).
Men huvudsaken var ju att hon hann komma och göra UL på T & K innan jag måste vara på Fors för ridskolan!
Kengan stod lugnt och fint ochlät sig ultraljudas. Och visst var det ett föl där! Med ett fint hjärtljud!
Vad skönt!
Tindra blev djupt kränkt och mycket upprörd och arg över att ultraljudas. HU!
Vi fick dra grimskaftet runt boxgallret och ett varv runt hennes näsa för at inte hon skulle gå iväg med Jill.
Jag vill ju så klart stå vid svansen för at se!
Och visst! Bebis var det! Tydligt större än Kengans och ARG var den! Full fart runt! “Lika upprörd som mamma” sade Marianne och skrattade.
Det var lite meckigt att se hjärtat då den for runt så dant, men levde gjorde den helt klart!

Efter ridskolan frös jag rejält, trots långkallingar och båda jacka och keps.
Orkade inte ta en varm dusch utan drack en kopp te och gick och lade mig vid 23.00. Vaknade vid 00.30 och frööös fortfarande! Så in i bänken. Måste ästan ha extrafilt eller pyjamasbyxor på mig om jag är kall när jag går och lägger mig. Det tar sån förbaskad tid at bli varm när min ben blivit kalla.

Nu är det höstlov för många och det betyder att det är en del privatlektioner på dagarna (förutom ridskolan, som inte gör uppehåll). Så jag skall klä på mig och åka ut till stallet för lektioner och lite ridande!

Och i eftermiddag kommer mamma hit! Skall bli så kul att träffa henne igen! Hon har inte sett vårt hus än!

Hej på er!

Latdag!

Sunday, October 26th, 2008

Idag har det varit en typisk latdag!
Sov inte riktigt så länge som det kändes att jag gjorde, på grund av omställning till vintertid.
Kom ni ihåg att ställa om klockan? Jag kom ihåg att det skulle vara nu i helgen, men inte kom jag ihåg att ställa om någon klocka.
Well, såg ju på datorn att klockan inte var 10.30 när jag slog på den utan blott 09.30. Det är ju en trevlig (om än lite lurande) känsla.

Pelle och jag var in till staden och Södersjukhuset en vända och hälsade på svärmor (min sådan) då hon är där inne av hälsoskäl. Hon verkade dock pigg och glad, vilket ju är skönt att se!

Hästarna har haft total vilodag idag, allihopa. Vädret har varit minst sagt höstigt. Blåste rejält och har regnat med varierande styrka hela dagen.
Jag har istället klarat av bokföringen för den senaste månaden här hemma och så plockstädat lite. Riktigt skönt att vara hemma en dag!

bulle

Mera bilder

Saturday, October 25th, 2008

Ni gillar ju bilder eller hur?
Vad bra, då är vi överens!

Efter att jag morgonfodrat, mockat stallen och fixat med lite höpåsar, samt tagit en morognkaffe hemma, möttes jag, Bella & Patrik, Erica med sin kamera och Jill med sin underbara, men rätt blåsta, hund Blida.
Löshoppning stod på schemat!
Först ut var Lykta och Gná, som fick börja med att hälsa:

IMG_6613.JPG

Lykta hälsade mest, Gná stod mest där.

Och så hoppningen. Gná tog i på ett helt annat sätt idag. Dels sprang hon och så verkade hon tycka det var kul! Senast när hon fick löshoppa med Kengan och Tindra var det som om hon inte riktigt hajade varför hon skulle springa. Hoppa gjorde hon fint, men hon verkade inte inte fatta idén riktigt.
Såhär såg det ut idag:

gna1.JPG

gna10.JPG

När vi höjde andra hindret (en oxer) blev hon först lite tveksam. När jag gick för att ta henne, tog hon det som att jag drev på och försökte kliva över bommarna utan att hoppa, men bommarna skrämdes. Sedan tog hon i allt hon kunde nästa gång:
gna18.JPG

Lykta, döpt efter sitt ansikte rörde sig bättre än jag sett tidigare! Visst blev det lite grisepass och rörigheter emellanåt, men hoppning var helt klart hennes grej. Hon tyckte dessutom det var väldigt kul!

lykta18.JPG

lykta8.JPG

lykta16.JPG

När Lykta och Gnun var promenerade och hade flåsat klart och fått gå ut igen var det nästa par ut!
Fákur och Kengála.
Kengan är ju en riktig räv på det här med löshoppning och Fákur tände till och tog i ordentligt han med!

Kengan:
IMG_6680.JPG

Och Fákur:
fakur5.JPG

Erica och jag avslutade med en sväng ut i skogen på Kengan (som inte var ens fuktig av hoppningen) och Tindra. Mysigt!

Efter middag och senare kvällsfodring i stallet (hade liksom stallet hela dagen idag) sjönk Adina, jag och Pelle ner i soffan och såg “Walk Hard”, en riktigt kul parodi på “Walk the Line”.
John C. Reilly är en underskattad skådis. Var så god och uppskatta!

Avslutar med två bilder till på Blida, då hon är sötast!

blida6.JPG

blida2.JPG

Härlig dag

Thursday, October 23rd, 2008

Älskar sådana här dagar då jag har all tid i världen i stallet för bara mig och mina hästar!

Core-pass på gymmet på morgonen och sedan lunch och lite  och fika med Jill hemma.
Och så stallet. Vädret var fint och Pelle ledig, så som den ängel han är kom han med och fotade när jag red Fákur!
Red på ovalen och lite på lilla volten. Red för dagen med de tyngre bootsen (lite “for show”).
Han gickn inte riktigt lika bra som igår, men ändå bättre än förra veckan. Han kan ju iofs ha lite träningsvärk från igår med.
Är hur som helst nöjd med passet idag!

Bilderna:

Flyttar från marken innan uppsittning

fakur04.JPG
Precis suttit upp och vänder mot ovalen. På bilden ser man verkligen Fákurs personlighet. Stor kropp och lite kille inne i den

Böjer och gör lite övergångar på volten först:

fakur34.JPGfakur26.JPGfakur24.JPG

En riktig trevlig tölt börjar det gå att få på volten också nu:

fakur43.JPG

Och så lite bilder från ovalen:

fakur91.JPG

fakur90.JPG

fakur85.JPG

fakur54.JPG

fakur22.JPG

Här är albumet med alla bilderna

Efter att Fákur var stretchad, täckad och utsläppt i hagen var det Gnás tur.
Red via Lillhästen och tittade på ett täcke som jag beställt för länge sedan (födelsedagspresent av Adina) och som kommit nu. Snyggt rött stalltäcke/tävlingstäcke till Gná med brodyr på. Blir nog fint!
Red sedan en längre skogssväng. Länge sedan jag red långt. Det blir sällan tid till det, men det är ju nyttigt.
Gná är bitvis så duktig och sedan tappar hon totalt fokus så fort en fågel rör sig i en buske eller om det står ett rådjur på en äng.
Men totalt sett är det ändå mycket bättre än tidigare. Sidförande går alltid igenom och till större delen lyssnar hon ju!
Stretch, dusch och linimentshamponering för Gná och in och äta. In med Tindra och Kengan i stallet och så fick de varsin sväng på “lilla rundan”. Duktiga tanterna!
Vi har även tagit träckprov på hästarna och Gná hade lite (350 epg) av liten och/eller stor blodmask och Tindra mycket lite (60 epg) av det samma. Det betyder att veterinär-Marianne skall få skriva ut avmaskningsmedel till Gná när hon på måndag kommer och ultraljudar Tindra och Kengan!

Nu är det sköna kvällen i soffan och ladda för jobbet imorgon!