Archive for April 19th, 2008

fortsättning…

Saturday, April 19th, 2008

…på mitt förra inlägg.

Igår var jag och Pelle då på Fredrik Lindströms föreställning “Svenskar är också männskor”. Det var inte en renodlad humorshow utan ett mellanting mellan stå uppshow och föreläsning. En väldigt humoristisk föreläsning, så att säga.
Och det var väldigt intressant. På Flanellografen visade herr Lindström hur Sverige är världens modernaste land och världens självständisgaste land – ELLER hur Sverige är världen traditionsfattigaste land och – låt oss säga det som det är – världens ensammaste land. Visste ni är hisnande 40% av alla hushåll i Sverige är singelhushåll, alltså familjerna består av endast en person.
Världens ensammaste ö; den skulle man ju kunna tänka sig att ligger i Svalbardstrakten eller någonstans i någon ocean långt borta; vilken tror ni det är?
Kungsholmen!
84% av alla hushåll på Kungsholmen i Stockholm är ensamhushåll!

Den svenska mentaliteten förklarades och dissekerades. Och visst, det är ju så “man” – även jag (som ju inte är svensk egentligen) – är i sociala sammanhang. och i mentaliteten.
Föreställningen rekommenderas varmt, speciellt för den som är intresserad av språk och jälvinsikt ur ett humoristiskt perspektiv!

Städdag och deklarationer

Saturday, April 19th, 2008

Idag var det städdag.
Innan det morgonfodrade jag dock. Eller fodrande blev det inte så mycket a, då Mr. New Dawn skulle starta på V75 i Gbg. Så hans ägare gav alla hästarna mat innan han åkte iväg mot Götet med Mr. (Hästen blev 3:a i V75-finalen) och så kom jag och släppte ut hästarna lite senare (vid 07).

Och sedan krattade vi. Eller ja, innan vi krattade så valdes en ny ordförande i föreningen (eftersom ingen ville ställa upp då årsmötet, som vi inte var på, hölls). Det fanns två som som anmält sitt intresse (då föreningen höjt arvodet för ordförandeskapet från 700 till 7000 kr/år) och röstar man? Neeej! Man drar lott! That´s föreningsliv for ya!
Och sedan krattade vi. Massor. och så har vi hälsat på grannar, varit trevliga, lett och förklarat vad vi jobbar med många gånger om. Usch vad trevlig jag har varit…
Då vi var klara med allmänningen så passade vi på att räfsa upp lite på vår gård också och elda upp resultatet.

Deklarationen, den skall ju lämnas in här snart. Så min revisor (har ni hört vad duktig och vuxen jag är!) har varit här och vi har gått igenom alla j***la blanketter. Det är många papper som skall fyllas i, speciellt då man både har företag och sålt bostadsrätt och köpt hus…

nu är det käk så jag får återkomma senare!