Archive for February, 2012

Checkar in – och ut

Monday, February 27th, 2012

Ja jag lever, jag är bara en dålig bloggare för tillfället.
Allt väl här.
Dimma är inne på sina sista dagar här – men hon är till salu!
Skynda fynda fina hästen!. Orsaken är att hennes matte behöver en något stillsammare lagd häst och Dimma behöver någon som vill ta vara på hennes energi och framåtbjudning!

Det ser ut som om Uni är såld! Nu ropar vi inte hej än innan besiktningen är klar – men om allt går i lås så blir det ett underbart bra ekipage av Uni och hans (förhoppningsvis) nya matte!

De senaste helgerna har varit underbart sköna med lagom dos ridning av egna och andras hästar, schlagermys med Erica, goda middagar och bio två söndagar på rad!
Mission Imposseble – Ghost Protocol (Bra actionfilm, vi blev precis så underhållna som vi förväntade oss!) och Tinker, tailor, soldier, spy (underbart stillsam spion-thriller. Helt fantastiskt foto!) har vi sett!
Och nu måste jag rusa iväg till Fors och hålla lektioner på ridskolan! (varför kommer man alltid på att blogga då man har sämst tid??)

Time passes

Wednesday, February 22nd, 2012

Dagarna rullar på och dåligt med bloggande är det!
Jag är duktig med/på gymmet! Springer, känner att jag sakta, sakta – men ändå – orkar mera. Nöjd med mig själv.
Hästarna jobbar bra!
Dimma töltar stadigt och hennes matte var mycket nöjd när hon var ute i helgen och provade en något uppdaterad version av sitt sto.
Tindra jobbar finfint med Erica och det ser bättre ut för varje gång jag ser dom tillsammans. Själv rider jag Tindra ca 2-3 ggr i veckan och det är alltid lika kul. Hon är verkligt speciell, min lilla dam!
Kelda töltar stadigare och längre sträckor och jag har senaste veckorna jobbat med att stärka galoppen, med hjälp av fattningar, fattningar, fattningar. Både i ridhuset, ute och i tömkörning (jag är noga med att tömköra och jobba i repgrimma, speciellt med unghästarna).
Uni töltar! Ja han töltar! Så himla kul att känna att allt jobb gett resultat. Idag dansade han dessutom även i traven och galoppen och var underbart “långbent och långhalsad” i skritten (även det i traven och galoppen).
Greiði utvecklas så mycket för varje ridpass nu! Han är dunderkul att rida. Red pass med lätt skyddsboots för första gången i måndags och först kändes det tydligt hur han hade lite problem med balansen i passen och de första sträckorna blev det galopp och rollningar. Men de två sista sträckorna flög han fram i pass igen. Snabb och säker.
Tölten och traven var riktigt trevliga dessutom!

Idag började jag dagen med ett besök hos världens bästa naprapat. Det var en “10 000 mila service”, som visade sig behövas. Nacke, bröstrygg och vänster höft – knick knack, krak och brak.
Sedan följde massagebehandlingar (som jag tyvärr gav, inte fick) och lunch med Adina samt lite snackande, alltid välbehövligt. Kaffe hemma och tittande på “Top Model Sverige” på tv3.play.
Inget program jag skulle följa om det inte var så att en kompis dotter, tillika före detta ridelev, var med. Måste ju se hur det går för talangen!
Efter kaffepausen hemma fick Kelda jobba för töm i ridhuset och Uni dansade, som tidigare skrivet, ett helt underbart pass inne i ridhuset  han med.  Det är grönjävligt halt ute. Knögglig is med vattenansamlingar på och då hästarna på Fors endast har två broddar bak (why? De har dessutom bara två broddhål bak så jag kan inte ens skruva på tåbrodd) så vågade jag inte rida ut idag. Får se hur det ser ut imorgon.

Dagen avslutades med två lektioner med ämnet “trail” på ridskolan, där jag vikarierade för Emma, som är i “Amerikat”.


Uni i sin underbara trav vid fotografering häromveckan.


Galoppen!


Och rätt söt är han också!

Och nu skall jag kolla på “Ponnyakuten” med min man!

Uppdaterad

Friday, February 17th, 2012

Ja nu är min hemsida uppdaterad.
oj,oj,oj vad jag uppdaterat idag!
Salusidan är påfylld med Fors-hästarna. Och så har en rad av tränade hästar fått egna sidor. Se er gärna omkring! Missa förresten inte sidan med hästar som varit lite extra viktiga för mig.
Själv älskar jag när islandshästfolk har just sålda eller tidigare tränade/tävlade/ägda hästar på sina sidor. Plötsligt (inte jättesällan) hittar jag hästar jag mött, ridit, sett som föl o.s.v. på detta vis.

 

 

Dimma

Wednesday, February 15th, 2012

Dags för Dimmas egna inlägg!

Dimma från Tavelsjö är född 2002 och e: Geisli frá Reykjavík.
Min elev Cristina köpte Dimma då gamla Embla behövde en “tronföljare”.

I söndags var Pelle rar och fotade när jag och Dimma jobbade på volten:

Mycket av arbetet med Dimma är att få henne att länga bakbenssteget och avslappnat ta i och jobba.
Ute blir hon lätt osäker och behöver någon som lugnt och tydligt berättar för henne att det inte är farligt och vart hon skall gå.

119.JPG
Slappnar av fint i skritt.

112.JPG
Ett vanligt scenario i början av passet; korta steg, men börjar länga halsen och söka sig fram till bettet

140.JPG
Tölt i början; korta steg och lite spänd hållning

086.JPG
Bättre steglängd, men lite spänd nacke

Vi varvar med lite trav och galopp emellan:

191.JPG

 

196.JPG

 

252.JPG

Och senare på passet börjar tölten släppa:

158.JPGSkröltar igång

288.JPG

380.JPG

433.JPG
Här jobbar jag med att flytta in framdelen i tölt med ett ledande tygeltag på inner och kramning på yttertygel och ytter skänkel.

Allt med Benny nogsamt följer övningarna:

245.JPG

 

 

Tills han får spelet och måååste rusa över volten för att leka med Sune (katten)046.JPG

Avslutar med en bild av Dimma, som Sara tog härom veckan (tack!)

IMG_8825.JPG

 

Redo för ny vecka!

Monday, February 13th, 2012

Ja, annat kan man inte vara än redo för den nya veckan!
Ah, vilken helg!
Lördag: Mysig och bra ridtur på Dimma ut i snön med sällskap av Adina och Tindra. Hästarna var pigga, glada och jobbade bra! Adina, som såg Dimma en av de första turerna jag red ut på henne, tyckte det var en rejäl skillnad på hennes uttryck, avspänning och steglängd! Vad bra, då känns det rätt!
Efter ridturen åkte vi och bytte om och åt snabblunch och sedan åkte vi till Hasseludden (som ligger 40 min hemifrån).
En heeelt underbar och fantastisk eftermiddag och kväll hade vi där!
Varma pooler (inomhus och utomhus!), simning, slappande, bastande och snackande i mängder! Och allt toppades med en helt otrolig middag på restaurangen Teppan Yaki, där koken lagade maten på ett stort stekbord framför oss. Hela middagen var inte bara fantastiskt god (teriaki med granatäpple till förrätt, ankbröst med rotfrukten och vitlök till huvudrätt och citronmarängpaj med färska hallon till efterrätt) utan en hel upplevelse! Syn, doft, smak och presentation. Amazing!
Min elev och vän Petronella jobbar på Hasseludden och vi fick komma in som “friends & family” så det hela var inte ens speciellt dyrt!

Söndag: lugn morgon med film i soffan och mysfrukost. Ut till stallet och rida Dimma medan Pelle fotade (hon får ett eget inlägg när jag hinner med). Sedan red Nina och jag ut en sväng, hon på Tindra och jag på hennes Greiði. Nina har inte kunnat rida på en och en halv månad och första turen behövde vara på en stadig och lugn häst = Tindra.
Tindra tog utmärkt hand om Nina!
Greiði och jag passade, efter en i Greiðis smak alldeles för lång skrittur, på att visa matte hur flygande pass ser ut! Det var ett  lyckligt gäng som återvände hem!

Idag är det, som vanligt på måndagar en rejäl arbetsdag.
Greiði och jag har gått igenom det här med tömkörning igen, Och så skall Kelda, Uni och Aragon jobbas på Fors. Och så var det 4 lektioner på ridskolan också.
Sen är klockan 22.