Archive for April 13th, 2008

Sól

Sunday, April 13th, 2008

Och så ett inlägg med bilder på Sól, fotade i fredags!

Lillan kommer och möter oss

Solapril085.JPG

Solapril086.JPG

Solapril0811.JPG

Vi umgås lite

“bondar” liksom lite

Sóls album!

Hemma!

Sunday, April 13th, 2008

Ja nu är jag hemma igen!

Idag var det, tack och lov, uppehåll och vid 10 tittade solen fram till och med!
Kom till Stenholmen och veterinärbesiktade på morgonkvisten och kollade startlistorna. I fyrgången var det så mycket strykningar från finalerna så Tindra och jag hade hamnat i a-final istället för b-dito, som vi från början hamnat i.
Men först var det b-final i tölt.

Tindra var väldigt orolig i boxen, seciellt när hästarna i bxarna brevid var ute och tävlade. Hoppade och studsade…
Rätt jobbigt då det inte går att träna på annat sätt än att var iväg på sånt här. Hemma står hon ju lugnt i sin box.
I töltfinalen var hon lite segoch kändes inte helt på topp. Men gick rent. Slutade 7:a totalt (alltså tvåa i b-fin.) på 5,17.

Var ute och betade lite med damen och promenerade runt. Så länge hon är ute är allt lugnt, men s fort hon ställs in i boxen blir det ett himla halabaloo.
Red fram inför fyrgångsfinalen med en himla mycket öppna och sluta i skritt, öppna i trav och tölt och övergångar. Hon kändes alert och på, men det gör hon ju i princip alltid på uppvärmningen. Vi red in på banan och oj, vad damen var med på noterna där! 🙂
Korta tölten orkar hon inte vara uppe och bära sig i längre stunder, men bitvis gnistrar hon till. Trots ganska mycket rollande och lite skutt fick vi 5,0 av alla domarna. I traven gick hon väldigt trevligt. Fick 5,5 /6,0/ 6,5 för den! Skritten och galoppen fick bra och ökade tölten gick ok även om krafterna började sina då. Slutade på 5,73! och en tredjeplats! Jag är hur nöjd som helt med det!

Hemfärden var lång och rätt jobbig. Tindra bråkade, stampade och levde rövare i transporten, vilket har hänt en gång tidigare så hon tävlat en helg och sedan skall åka hem. Hon får spelet i transporten hem och det enda sättet att få henne att lugna sig lite är att hålla bilen rullande. Så fort vi stannade för att tanka hoppade hon och stod på bakbenen, vilket blir rätt läskigt.
Väl hemma gick vi en promenad, bytte täcke och så in och äta och dricka. Lite extra salt i maten så hon dricker ordentligt och så skall hon få gå ute och vila några dagar.

Bilder från tävlingen:

Framtid0408408255.JPG

Svävmoment i trav

Framtid0408408272.JPG

Framtid0408408277.JPG

Skritt

Söt bild från prisutdelningen