Archive for April 21st, 2008

Helt slut i bollen

Monday, April 21st, 2008

Hu vad trött jag är!

Har jobbat heeela dagen idag, verkligen hela!
Först trevliga FEM massager på rak, med en lunchpaus i mellan tredje och fjärde och sedan rida Messa och så ridskola! 13 timmar senare sitter jag hemma, helt slut! Men rätt nöjd!
Massagerna gick oväntat bra! Jag var lite orolig för min arm då jag haft lite problem med smärta i höger armbåge, men Adina var en ängel och masserade igenom armen på mig i lördags och idag var det inga problem med att massera så mycket som jag gjorde! Ingen smärta alls!

Messa red jag ut längs travslingorna. Och det gick riktigt bra! Förutom när vi mötte travhästar
Frågar man Messa så är det något allvarligt fel med travhästar! De sitter ju ingen på dom! Och så har de något konstigt hängande bakom sig. Messa ser ut som hon ville ropa: “Akta, du har något bakom dig!” till varje travare vi ser!
I övrigt gick hon bra! Riktigt bra! Traven funkar längre och längre sträckor för varje dag känns det som. Det är ingen “wow”-trav och kommer säkerligen aldrig bli det, men det är ren tvåtaktig trav!
I tölten börjar det hända saker! Det finns aktion! Och rätt rejält med sådan emellanåt. Skritten är bra framtill, men hon är kort i bakbenssteget. Men trots det vilar hon bra i steget och har 1-2 hovars övertramp. Galoppen blir lätt lite fattig på sväv och bakbenen vill inte riktigt ta i och komma upp där, men båda galopperna funkar, det kan gå lugnt och det kan även – om jag begär det – gå jäääkligt fort! Och passen, ja! Det är helt klart Messas bästa gångart! Shit vad bra den är! En riktig wow-pass!
Stretchingen börjar funka mycket bättre nu också. Hon sjunker liksom igenom i kotan mera och vågar slappna av i rörelsen.
Gjorde idag även lite “kröka ryggen-övningar” som Anna (hästsjukgymnasten) visat mig och de svarade Messa jättebra på så de skall jag fortsätta med!
Imorgon skall hon få nya dojor!

På ridskolan red vi ut med först gruppen. Fick rida Axjón, en helbror till Assa (Mökkur -Aska). En trevlig kille. Väldigt bra grundgångarter och lite stel och lateral i tölten till en början, men sedan trevlig (när halvhalten gick igenom). Sedan var det en lektion med lekar (trail) och en med gångarter. Och lite gnomgång med eleverna om vad de tyckte att de lärt sig denna termin.
Fick av en grupp lite blommor och en brontostor flaska vin (1,5 l) och ett kort där de skrivit “Malin, du är suverän på att lära ut och har en ängels tålamod!”. Gulle dom!
Och av en annan grupp en jättefin ljuslykta som kommer passa utmärkt på altanen.

Sist, men verkligen inte minst, ett STORT GRATTIS till Susanne vars fina sto Fenja (e: Litur frá Kletti) fått ett väldigt vackert litet stoföl i natt (e:Gaukur).

Lillan
Hoppas det var ok att jag lånade bilderna på henne, Sussi!?