Archive for November, 2016

Höst? Nej Vinter!

Saturday, November 12th, 2016

Mycket årstidsrelaterade titlar nu.
Men först är det sommar i hur länge som helt – sedan en kort men intensiv höst och pang – nu är det vinter! Med 40 cm snö, några minusgrader och ja – det är ljuvligt! Jag älskar det här, men prognosen är tydligen att det skall regna bort i veckan som kommer, men man kan ju önska att det inte händer…

Hästarna är vaccinerade i onsdags och tar det därmed lugnt en vecka. Idag hade Erica och jag en magiskt vacker ritt i ett gnistrande vackert snölandskap.
Då hästarna är nyvaccinerade skrittade vi enbart och bara njöt!
Erica på Tindra, jag på Exakt, men Brandi som handhäst. Perfekt att rida Exakt med handhäst för första gången då Erica och trygga Tindra är med som backup och Exakt skulle tycka det var läskigt eller bli för pigg.
Men det gick fint, som en dans!

Visst är det vackert:

Fil 2016-11-12 22 17 58Karins vackra hus på höjden

nov162Erica fotade oss

nov161En till fotad av Erica

Just nu är det massor lektioner. Vilket gör mig så glad – jag älskar verkligen att instruera. Alldeles extra kul är det med elever som gör sin läxa och verkligen jobbar mellan våra träffar och att träffa nya elever, nya hästar, nya bekantskaper!
Jag älskar att fnula på lösningar och olika typers problem, stora som små. Det är relativt ofta som jag vaknar av att jag först i drömmen och sedan i halvvaket tillstånd funderar på någon träningshäst eller elev.
Det gör också att jag är rätt trött mellan varven och måste stänga ner hjärnan lite.
Genom att läsa en bok eller sjunka in i en serie.
Så om jag inte svarar på mess, mail eller meddelanden på fb (vilket jag alltid försöker vara snabb med att göra), ha lite tålamod. Maila gärna en påminnelse till mig om jag inte återkommit till er!
Jag älskar mitt jobb, men måste prioritera 1)mina hästar, 2) mina elever på de fasta dagarna/gårdarna. Och så hälsan. Jag är nog lie väl duktig på att säga “ja” och “det är klart jag hjälper till” och “det fixar vi!”

En vacker vinterbild som Erica tog på Exakt förra vintern:

IMG_2659