Archive for September, 2008

Den nästan lediga dagen

Tuesday, September 30th, 2008

…började med att jag sov till 9.30. Så skönt!
Så skönt att få sova tills jag vaknar, att få vakna och äta frukost med Pelle (som jobbar kväll) och att få ta det lugnt.

Träffade Jill ute i stallet vid 11 och, efter ett litet besök på Lillhästen för inköp av ridhandskar red vi ut på Kengan och tindra ihop.
Tindra är FIN! Rolig och framåt och jobbar på så ambitiöst och bra! Hon är så lätt att rida och får en att känna sig som en duktig ryttare! Jag är så enormt glad över att ha henne! Aldrig att jag säljer henne!
När tanterna var ute i sin hage igen red jag Gná. Började på volten vid ovalen och böjde och töjde i skritt. Sidförnade, öppna, framdelsvändning, sidförande, öppna, sluta osv.
Hon kändes bra och är mycket lydigare för sätet nu. Ett riktigt genombrott har kommit där efter tävlingen. Mjuk, trevlig i formen och lyssnade. Efter lite trav och några galoppfattningar red jag ut och jobbade med tölt (att hitta form och hålla en stadig takt i ett lite friare tempo), trav (att trava bärigt och balanserat och inte falla på bogen och börja smida som tusan och bara springa iväg) och skritt (avslappnat, trots att vi “vänt hemåt”). Och vet ni vad! Det gick bra!!!
Gná var duktig! Lyssnade, väntade och tog korrigeringar utan att bli upprörd. Jag andades ut och började rida bra och vi gick där och var BRA tillsammans!
När vi stretchat efter morötter i stallet och Gnun gick och underhöll Hjartangná i hagen igen åkte jag vidare ut till Västergården där Gabriel och jag “lekte” på ovalen. Och lilla raringen! Han lossade jättefint i tölten och var så duktig!
han är en väldigt positiv häst att jobba med! Alltid lika glad. Kommer med spetsade öron fram i hagen. “Hej! Får jag komma med in? Skall vi jobba? KUL!” 
Måste ta kort på honom någongång. Han är snygg och så himla söt! Värstingluggen och manen. Man trasslar in sig när man skall korta tyglarna eller byta spöhand.

Gabbe
Gabriel och Isabell, foto från Lillhästens hemsida

När jag kom hem drabbade hungern mig hårt! Åt frukost vid 9.30 med Pelle och kom hem vid 16.15. Gjorde den goda fisksoppan jag skrev receptet på för någon vecka sedan och åt rask en portion.
Sedan var det GYM!

30 min core och direkt efter det 30 min Aerobic-Dans. Vilket jag aldrig provat på förr.  Som tur var så var det en dam till som aldrig varit med förr så vi stod längst fram och skuttade fel mest hela tiden kändes det som.
Nej, intehela tiden. Greppade stegen ganska fort och det gick förhållandevis bra ändå tyckte jag!
Och det var rätt kul.
En annan kul grej var att nu har jag fått tränaren att lägga in “fri träning” på min Wellness System-nyckel så nu registrerar den vad jag gör utan att bråka!

Nu kurar jag ihop mig i soffan och maraton-kollar på Weeds och skall försöka ta mig i säng tidigt, för imorgon är det massage 7,30 igen!

lång dags färd mot natt

Monday, September 29th, 2008

Upp 06.20
Frukost
Åka till Tyresö 06.50
Massera patienter 07.30 (iiik vad tidigt i min värld) till 12.30
Lunch (avocadosallad på Kaktusen)
Lektion för Linda på Perla, går finfint!
Hem,fika, kolla mail och lite papperjobb med telefonkö (Jävla Sveland!)
Lektion för Bella och Lykta i stallet, gick super!
Via Konsum för matinköp, äta mikromat på Fors
Lektioner på Fors 19-22

22.20 Hemma i soffan – dör!

Men imorgon är jag nästan helt ledig!

Fákur skulle kommit på träning, men han hade lyckats skada sig i hagen och fått ett sticksår. Han kommer dock så fort han är bra igen!

gnahage.JPG
Gnu i hage

Nya tag

Sunday, September 28th, 2008

Tävlade Örnäs Regional igår med Gná.
Gick sådär faktiskt.
Valde att rida på rak pelhamstång med två tyglar och det var nog fel val av mig. Gná var orolig i munnen och väldigt tung. Lade sig på och hängde och sprang. Och styvade sig i ökade tölten, något hon inte har gjort hemma.
Men å andra sidan har jag aldrig ridit på en riktig ovabana med Gná, så hela tävlingen kändes som ett steg i att lära känna henne.
På uppvärmningen kändes hon ok och bitvis riktigt fin, men när vi kom in på banan blev det bulldozer och mot handen. Blev en felfattning i galoppen, men valde att ta ner lugnt, berömma henne för att hon tog nedtagningen och rida fram i trav och fatta om och det blev rätt. Trots att detta bådeg sin tid och sträcka (ca ½ långsida) drog ingen domare av mera än 0,5 poäng.
Poängen slutade på tot. 5,0 (5,4 högsta och 4,8 lägsta) och en 16:de plats.
I tölten (T3) var hon bra på uppvärmningen och jag värmde även en smula tuffare med mera fokus på att hon inte fick ligga i handen.
Inne på banan var hon bättre, inte lika på, men ojämn. Framförallt i formen. Även där slutade vi på 5,0 (4,5 – 5,4 i poäng) och kom på det till b-final. Men jag strök mig från den och åkte hem.
Idag red Adina och jag ut ihop på Tindra och Gná och njöt i solen. Gnun kändes bättre än igår och livet är rätt bra ändå 🙂
Och nästa helg är det Nina-kurs!

Några bilder från gårdagen:

malin10.jpg
Ökad tölt

malin2.jpg
Trav

malin9.jpg
Skritt

Ni kan andas ut!

Thursday, September 25th, 2008

Min underbara make har idag införskaffat denna till hushållet:

kaffekokare

Titta! Okrossbar!

Red ut på Tindra idag. Hon är så rar! Och lite divig. Hon vet liksom att hon är bäst och försöker både ditt och datt.
Tror hon drivit lite med Klara dessutom. Hon tjafsade och skulle inte gå fram när jag kortade upp tyglarna efter att vi skrittat på lång tygel och verkade överraskad då det kom en omedelbar tillsägelse om att “sluta tjafsa och gå fram, damen”. Men sen var det som “oj var det duuu, matte! Jamenvisstseeru jag går fram! Inga problem! Skall jag forma mig också? Titta vad fint jag formar mig, du behöver knappt hålla i tygeln!”
Och hon jobbade på så jag fick övertyga henne om att vi skall skritta lugnt emellanåt också. Kuuuul att springa!
Det var tur att vi på hemvägen stötte på vänner som var ute med sina hästar, så vi stannade och pratade en bra stund och Tindra hann lugna ner pulsen lite. Vännernas första kommentar (de hade sett oss på avstånd innan jag såg dem) var “Men Gud vad FIN Tindra blivit!”. Sånt är ju förstås alltid kul att höra.
Gná vilade sig i form och blev bara lite avborstad.
På kvällen var det lektioner i Huddinge och middag på Elly´s (ät inte entrecoten där…) med maken.

Förtal!

Thursday, September 25th, 2008

Tro inte på något min man säger!
För det var inte meningen! Skulle ju bara diska den smått äckliga pannan och så sprack den… 🙁
Nu är vi förvisade till pulverkaffe…om inte maken kan fixa lattemaskinen! *drömmer*

latte