Archive for April 5th, 2008

Tävlat!

Saturday, April 5th, 2008

Vilken dag!
Vilken anläggning!
Vilket underlag!

–>Vilken tävling!<–

Det var SÅ bra!
Tindra är en puckopålle på box på tävling. Boxen var en sån där med en tvådelad dörr, så man kan ha övre halvan öppen. Det gick inte med fladdefia inne i boxen. Var övre halvan öppen stod hon på helspänn och spanande och sedan började hon studsa och var påväg att hoppa ut…
Tönt!
Hon fick stå med båda dörrarna stängda. Efter ett tag gav hon upp och stod still (ja hoppade och sparkade inte i alla fall). Men innan det hoppade och for hon i boxen så hon var lite svettig då jag skulle sadla.
Men hon var skitduktig på banan!

När vi red in hörde jag att Gunnar (speakern) sade något, men inte vad. Såg att de andra red på i tölt och att domarna tittade så jag tänkte, aha, vi rider. Och jag red som tusan i tölt. Efter typ tre varv sade Gunnar “ja nu har ni hunnit känna på banan! Varsågoda att börja! Visa valfritt tempo tölt!”.
Shit. Det blev att rida typ tre varv till i tölt, trots att min mage var helt slut redan
Men damen jobbade på super och vi fick 5,8/ 5,8/ 5,7 = 5,73.
Fin rosett och skitfina priser i form av underkläder från Björn Borg och en fin borste (till pålle).

Sedan dömde jag ungdom öppen, Supertölt och V.1.
Det var lite läskigt att som lokalklubbsdomare gå in och döma hästar som Berserkur frá Stykkishólmi, Taktur från Örvik, Funi från Fallet och så vidare. Men det gick bra! Kände inte att jag gjorde bort mig en enda gång faktiskt och är riktigt nöjd. Och otroligt roligt var det att döma så fina hästar. Underbart att få sitta och tänka “8,0 eller 8,5?”! Eller “kan jag slå till med 9,0 här?” och känna att “JA, det kan jag!” (Takturs trav).
Dömde gjorde:
Nina K, Nina W., Johanna E., Ylva H. Malin S. (jag), Fredrik S., Anne F. och Jenny G. (huvuddomare)
Alla dömde några klasser och bytte av varann då och då.

Nu på kvällen var det en väldigt god middag och väldigt trevligt prat! Vi domare fick ett arvode (överraskning! Jag hade inte bett något annat än en box i arvode!), blommor, en flaska vin och mera underkläder från Björn B:

Och nu är jag helt slut!

Lite resultat jag kommer ihåg:
Märta Persson/Gellir vann öppen vuxen
Ylva 5:a (Athorka från Fors)

Öppen ungdom vanns av Sofia Larsson på Garpur på 6,53
Supertölten (T.1.) vanns av Viggi och Berserkur, Jex och Freydir blev trea.

Johanna Elgholm vann 5-årsklassen på sin SJUKT fina Solfari-avkomma Gnyfari. Gabie Holgerman och Litla-Fluga vann 6-årsklassen.

Chritina Vahlberg/Faldur vann F.1. och Gabie och Taktur vann V.1.

Superbra arrangemang!

Stor eloge till Jex och Patricia, som fixat allt!

Köpte dessutom en nya tröja från Din Häst.
En North 66

Esja Jacket
Snygg va?

Tävlingsdag!

Saturday, April 5th, 2008

Japp! Idag är det Björn Borg Open 2008 på Runstens Gård! SKall bli skitkul verkligen!
Jag har morgonfodrat extra tidigt (var i stallet 05.45) så T. hinner äta ordentligen innan lastning. Lilla fröken blir så nervig om man ändrar på rutinerna. Och nu hinner jag vara hemma ca 45 min och äta en frukost till innan jag skall åka tillbaka och lasta.

Igår var det full fart hela dagen! Masserade patienter hela dagen och åkte sedan jag till gymmet (visst är jag duktig!) och tränade. Det är ju för fasiken riktigt trevligt att träna. Endorfinkicken man får är nice!
Efter en tallrik yoghurt hemma cyklade jag till stallet för att förbereda för tävlingen.
Jill och jag löshoppade T&K på volten. Måste fota någon gång när vi gör det. De börjar bli riktigt duktiga på att hoppa!
Sedan vara det pyssel med att tvätta av sadelgjord, byta schabrak, piffa med hästen (Jill tvättade Kengan så jag gav T en riktig avryktning och piffade hovar och linimentade och hade mig).
Efter en liten promenad, så Kengan skulle torka lite innan hon rullade sig i hagen, så fick tanterna gå ut i hagen igen.

Nu skall jag dra på mig de vita brallorna och stövlarna (nej de är inte vita, de är svarta).
Återkommer med rapport om tävlingne ikväll!

Tjingeling!