Archive for April 8th, 2008

Regnig tråkdag!

Tuesday, April 8th, 2008

Steg upp vid 8 och hade mysfrukost med datorn (romantiskt va?). Vid 10 var jag på gymet och tränade. Det var lite segt att komma igång, men gick bra sedan. Bastun var på och det var jätteskönt att sitta där och stretcha!
Jag har också varit duktig och satt upp mig på ett core-pass på torsdag. Pelle är ledig då och har också bokat upp sig på passet.

Efter lite lunch i VH och kaffe och lite bankärenden hemma framför datorn åkte jag till stallet. Började med att mocka och sedan ta in Messa. Precis när jag sadlade henne började det regna…suck.
Red ut och i början var allt läskigt och därför bäst att hoppa till och undan för. Men hon har ju aldrig gått på de här vägarna förr heller, så man får väl ha lite tålamod. Började med att klättra en sväng i skogen och (försöka) trava längs kanten på en äng. Travade var det inte så mycket av till att börja med.
Har en väg som går från en rakbana ut i en liten väg runt en åkerö. Där var det ganska mjukt och lerigt och mycket vattenpölar. Och där travade vi, och travade och så galopperade vi och sedan travade vi lite till. Och vad lerig och blöt jag blev om byxorna! Det stänker massor att rida i vatten- och lerpölar, tydligen. Sedan skrittade vi hem.
Traven blev bättre när hon blev varm, men hon tar tid på sig att bli varm. Och lite tungt underlag hjälper.
Efter stretching och lite pysslande med benen fick Messa gå ut.
Svarten och jag jobbade i repgrimma. Han har fortfarande jobbigt med munnen. Håller på att fälla tre-årständerna och har lite ont i munnen så det är mycket repgrimma och NH-jobb nu.
Sist, men inte minst red jag Tindra. Vid det här laget var jag genomblöt och kall, men vad gör man inte för sina djur.
Tindra vilade igår och idag var hon piggelin. Red på volten och hon var jäklar så duktig! Kändes jättefräsch och “på”. Hoppade några språng också (först gången hoppad med ryttare!) och hon hoppade fint och mjukt! Och verkade tycka det var kul!

Hem och byta till torra kläder och iväg för en lektion.
Och nu har jag sett “So You Think You Can Dance Scandinavia”  (älskar dans-program!) och skall at en varm dusch och gå till sängs tidigt!

Och vet ni vad?
Pelle har rakat sig!