Archive for April 30th, 2008

Messa överraskar!

Wednesday, April 30th, 2008

Red ut på Messa igår med Jill och Kengan. Fint väder och pigga pållar. Messa var lite skuttig i början, men sedan! Tusan! Hon travade och galopperade och var riktigt fin i bägge gångarterna! Värmde lite i trav och galopp, blandat med skritt och sidförningar och så över i tölt. Jill red brevid och kommenterade att hon ser riktigt fin ut! Skulle hon bara ha e aningens mera bakbenssteg så skulle hon vara riktigt flott!
Vi red på lite i varjerande gångarter (Övergång tölt-trav är inget problem!) och efter ett varv till på valackbanan var hon bättre i bakbenssteget!
Det är så himla kul att känna att hon går framåt!

Red på kvällen ut på Tindra tillsammans med en ny elev; Erica på Léttir!
Léttir är en 6-årig valack efter Steini från Ekastorp. Han har haft problemet att han inte vill går fram , men matte berättade glatt att efter vår senaste (och första) lektion hade han varit som förbytt. Bara velat fram! Jätteskoj att höra! Och han gick riktigt fint och bra när vi red ut också! Tindra var pigg och på och het och viftade på som vanligt! Hon kändes mjuk i sidorna.

Träningen och genomgången på gymmet gick bra! Fick några nya övningar och idag kände jag duktigt av träningsvärken när jag skulle massera. Speciellt första halvtimmen, innan jag blivit varm. Hua, vad min armar sade ifrån.
Men det blir väl bättre när de får jobba lite mera.

Fick ett mail av Anna i Finalnd som tackade för kursen i helgen och berättade att hon på lunchen pratat med pappan till en av de tjejer som red kursen (de är alltså kollegor) och tjejen kommit hem fån kursen och återgivit vartenda ord jag sagt. Hon kom ihåg allt, och det vara bara “Malin sade…” och “så sa Malin…” i två timmar! 🙂
Härligt med entusiasm!

Nu skall jag fika med min nyvakna man (ja han jobbar nattvecka) och sedan hålla lektion, rida och så försöka hitta på nåt att fira valborg med…kanska åka till Fors?
Morgonfodring imorgon så tidig kväll lär det bli!

Glada Vappen på er!
(finlandssvenskt uttryck!)