Archive for August, 2008

Höst

Sunday, August 31st, 2008

 Nu är hösten här. Idag kom den.
Det luktar höst i luften. Lite kallare, klarare luft och en känsla mest.

Sov fruktansvärt dåligt i natt. Pelle var på “herrmiddag” i Tyresö och jag har alltid lite svårt att sova om han är borta. Och usch, nästa vecka jobbar han natt, så då måste jag sova ensam hela veckan.
Somnade vid 04 och vaknade vid 10.30.

20070811_0087_resize.JPG

Klädde Gná i “filttofflor” (lätta tygboots) och senskydd idag och så begav vi oss ut i skogen och kättrade. Upp och ner för berget. Det gick bra. Lite snubbligt i början, men sen fick hon in”the hang of it” så traskade vi lätt och glatt.
På väg till och från klätterstigen jobbade vi på lite övergångar. Man måste vara grymt noggrann själv när man skall göra en nedtagning från tölt till skritt på henne.

Sitter och jobbar med några översättningar jag hjälper min syster med. Men tog en bloggpaus nu.

Back to work.

ridit, festat och dömt!

Saturday, August 30th, 2008

Igår red jag på ovalen på Gná första gången!
Skulle egentligen rida på volten och få Adina att fota lite, men Monas nya travhäst Chamsin gick på volten. På andra ridbanan hade Lena sina hästar, så det blev att böja och töja lite bakom ovalen mellan traktorer och hallar och sedan lite ridning på ovalen (som har lite mera “skrot” och en sjö i mitten). Adi var gulle och fotade!

Gnu5.jpg
Trav på volt, hon trampar ju under sig i alla fall!

Gnu6.jpg
galopp på volt

Gna06.JPG
Skritt

Gnu8.jpg
Tölt på volt, svåra varvet

Gna89.JPG
Ökad tölt på ovalen, hög form

Gnu10.jpg
Trav på ovalen

Gnu11.jpg
Tölt med bättre form

och så FAVORITBILDEN:

Gnu9.jpg

Igår var det även Kick-Off inför höstterminen (som iofs redan börjat) på Fors!
Vad vi skulle göra var ytterst hemligt och massa hysch-hysch. Vi infann oss  “sportigt fritidsklädda” på Fors kl 16.
Iväg i bilar bar det av och först anhalten var Håga industriområde och GoCarten där!
Vi delades in i lag om två och sedan körde man 8 min (fyra åt gången) och den sammanlagda tiden i lagen avgjorde placeringen.
Vicky och jag var ett starkt lag som körde på exakt samma tid! 34 sek (varvtid antar jag att det var).

Nu skall vi börja med att förklara att det regnade som fan (man får egentligen inte köra på våt bana, men försök själv säga emot Y. Hagander. Nej just det, det går inte) så det gick inte att köra vanvettigt fort för då slirade man iväg alldeles och så stannade endel av bilarna upprepade gånger pga vattnet, och det gjordes inga tidsavdrag för det.
Ylva och Mikan vann (Rallibralla Hagander var apsnabb och bilen stannade endast tre gånger mot mina 6-7 gånger), men Vicky och jag kom in som goda tvåor!
Egentligen skulle en final ha körts, men de flesta ville inte det då vi var helt genomblöta och nedstänkta.
Men shit vad KUL det var! 

(Och stället ligger bara ca 400 m från mitt hem – jag måste dit igen! Jill och Malin! Känn er utmanade!)

Efter att samtliga (nästan) åkt via sin hem och bytt om (Angelique behövde inte, hon fick låna ett par byxor av mig) drog färden vidare till Hemfosa där vi efter ett litet möte om stall- och arbetsrutiner avnjöt en kräftskiva!
Så himla GOTT (ääälskar kräftor) och trevligt!
Tack Ylva och Fors samt alla trevliga kollegor för en härlig fest!

Idag har jag dömt Vallfari Höst på Häringe. Tyvärr var det dålig uppslutning och endast ca 35 ekipage som tävlade, men vädret var underbart och några fina hästar var det också!
Har även tömkört Gná idag och hon var väldigt duktig och rundade sig fint. Både galoppen och tölten kommer att må bra av tömkörningen! Formen i tölt kommer man åt bra på henne från marken!
Började även med att stretcha henne “light”.

NU skall Adina och jag avnjuta middag på Elly´s och sedan film i soffan. Pelleavnjuter herrmiddag/kräftskiva hos Peter.

vilka fina tips!

Thursday, August 28th, 2008

Härligt med tipsen Jill!
Men hallå, ni andra – tipsa mig!

Klippet på Ernst-Hugo Järegård “i nått barnprogram” är ju dock en sketch. Parodipå ett 70-talsbarnprogram, gjord på 80-talet. Men never the less KUL!

Den här vred jag mig av skratt åt

jooobb

Wednesday, August 27th, 2008

Idag har varit en jobbetonad dag.
Men innan jag jobbade var jag så himla duktig att jag var på gymmet, redan vi 08.30, och sprang och styrketränade lite.

Masserade sedan fram till 13.00 och efter lite snabb lunch i bilen på vägen till Tyresta där jag red igenom Brynja. Sandra, som äger Brynja, skall bli mamma om ca en månad så hon ville se till att hästen blev ordentligt genomriden då och då (i övrigt rider medryttare, så hästen är igång). Bra tänkt! Och Brynja, som ibland kallas för damp-barnet av sin snälla matte (och av mig ibland), skötte sig riktigt bra! Det är en kul häst med mycket (egen) vilja och såväl humor och humör!

Efter det åkte jag hem och käkade en väldigt god nudelsoppa, som min svärmor kommit över med! Hon och Pelle (födelsedagsbarnet!) var ute på promenad med Zebbe och Sómur när jag kom hem.
Sedan var det lite födelsedagsfika med svärföräldrarna och Frezon och så iväg till Fors och hålla ridskolelektioner.
Och shit vad det känns i fötterna i början av terminen nu. Är ju inte alls van att gå så mycke som jag gör nu på lektionerna (är en sån som inte kan stå still när ag instruerar utan går med, så ridskolan är 3 timmars promenad för mig). Fötterna brinner när jag kommer hem.
Kvällsfodrade i stallet på vägen hem och passade på att borsta igenom och smörja Gná. Hon har det helt klart lite jobbigt med knotten. Hon har inte kliat sig i man eller svans något alls, men ögonen rinner lite och behöver putsas och hon har kliat sig lite i ansiktet. Blir det inte bättre får hon byta till en icke-skogshage, men det vill jag helst inte då skogshagen är så fin och bra.
Hon har stått nu två dagar efter att ha vaccinerats och imorgon skall jag skritta i skogen!

Sitter och lyssnar på den här låten på Youtube nu. Börjar gilla Cohen mer och mer. Nästan oroväckande mer…

Såg förrästen en annan Youtube favorit:
Christian the lion, för att inte tala om den nysande panda-ungen. Söt så man dör!
Detta är en riktig höjdare förrästen!

Vilka är era Youtube-favoriter???
Låtar såväl som “kul klipp”. Ge mig lite tips!

lektionsdax

Tuesday, August 26th, 2008

Igår och idag har det varit ridlektioner mest.
Igår på Fors och idag på Drakboda hos Malin.
Det gick jättebra idag (det gjorde det igår på Fors också, men det är liksom ridskolan och är samma varje vecka).  Malins Assa har jag aldrig sett i en så trevlig tölt förr! Hekla är ett rikrigt framidslöfte, som dock kommer ta lite tid att utveckla.
Och nya bekantskapen Sprund är en väldigt trevlig sådan! Ren fyrgångare men trevliga gångarter och en ambitiös matte.

Har i övrigt varit i hagen och gulla/smort/sprayat hästarna idag. Gná har behållit flugluvan på idag och såg bättre ut runt ögonen. Hon har lite små skrapsår runt kronrande på alla ben. och jag förstår varför. Jag såg henne gå lite i hagen och hon lyfter inte på fötterna över stenar utan småsnubblar lite och skrapar hovarna mot sten och grenar.
Jag tror hon inte riktigt vant sig vid att gå i en så stenig/kuperad hage än.
Tindra är så gosigt rar och vill helst bara stå och mysa!

Fyndade ett par nya träningsbyxor på Intersport idag. De hade kostar 600:-, men var på rea för 420:- och så var det halva priset på reapriset = 210 kr! Perfa! Behöver ett par nya brallor till gymmandet. Cykelbyxor (kortvarianten) är inte så “hot” i längden.

Pelle fyller år imorgon. Hade tänkt ge honom biljetter till Magnus Betnérs nya föreställning “tal till Nationen”. In på ticnet för att boka.
Då går det inte att hämta ut biljetterna hos ett atg-ombud utan bara hos nått de kallar ticnet-ombud och sådana finns bara inne i stan och i Solna. Så det blev det inte.
Vi kanske orkar fixa biljetter till showen i alla fall senare?
Pelle får/fick en prenumeration på tidningen Bike (han fick välja den själv)!