Veckorna går så fort…

..och jag hinner liksom inte med! Shit, det är redan onsdag
Vart tog början av veckan vägen?

I måndags var det massa jobb. Red ut med Messa. Hon stod lördag och söndag så jag var förberedd på en rejs-tur, då Sara förvarnat mig om att det kunde bli så. Men Messa var förvånansvärt duktig och relativt (allt är relativt, speciellt med Messa) lugn! Töltade lite för första gången sedan hon kom till mig och det kändes bra. Hon har naturligt en väldigt bra takt och en ok aktion. På rakan på väg hem lade jag pass och det gick undan! Som tusan! Efter passen föll hon i en riktigt trevlig trav! Surprise! Trevlig surprise!
Tindra fick i måndags stå första dagen utan täcke i solen i hagen i några timmar och lufta. Hon var väldigt trött efter helgen och vi gosade bara i hagen en stund.
Efter stallet susade jag till konsum i Tungelsta och handlade det nödvändigaste och så hem och byta om. Raskt iväg till Tyresö för massage av två pers.
Direkt från Tyresö till gymmet (duktig Malin!) och så via salladsbaren till Fors.
Slutade i soffan hemma med huvudvärk (som inte varken vatten eller “pyschhhh” hjälpte mot) kl 22.30.

Adina masserade Messa i fredags och tömkörde efter det och vi diskuterade på telefon sedan lite om henne stela rygg och bak, hit och dit. I måndags red jag som sagt ut och igår fick Messa en vända massage till av Adi. Hon kändes bättre, men var fortfarande spänd.
Tömkörde efter massagen och böjde länge i skritt. Sedan fick hon i fri form ligga och löpa i trav rätt länge (ca 10-15 varv på longervolten) i bägge varven. Hon var mjukare än tidgare och även lugnare och mera koncentrerad. Hon börjar väl dels gå ur brunst och dels lite finna sig till ro på Mulsta nu. Känns bra.
Även Tindra fick en massage och fick beröm för hur fin hon kändes i ryggen. Bakbenen och en magmuskel (kan inte namnen på den på häst) skall stretchas lite.

Var även igår och höll lektioner i Lyckeby. Vickans nya häst Eldraun (här med Therese Tengelsen i sadeln) har kommit och hon red första lektionen på henne. Ett mycket trevligt sto med enorm skritt, och BRA gångarter i övrigt också. Tölten är inte så stark än, men väldigt fin korta sträckor. Volten i Lyckeby är lite tung för henne så tölten funkar nog bättre på vägen. Men träning, träning…

Idag är en lugn dag med bara Messa och Tindra att jobba och ridskola ikväll!
Skall väl ta mig iväg nu.

Leave a Reply

ERROR: si-captcha.php plugin: GD image support not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable GD image support for PHP.

ERROR: si-captcha.php plugin: imagepng function not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable imagepng for PHP.