Archive for May, 2015

Eidfaxi kval

Sunday, May 24th, 2015

Steg upp innan någon tupp ens funderat på att gala, 04.45 och gick ut med Harry och placerade sedan en rätt trött och groggy voffe bredvid hans husse i sängen och slängde en längtansfull blick på min kudde.
Morgonfodring av hästarna, packa bilen och koppla på släpet.
vid 07 lastade vi Exakt och Brandi och körde till Sundbyholm i Eskilstuna.
Checka in, bygga hagar och mingla lite.
Speakern pratade om att “de som skall rida T8” nog skall börja göra i ordning under Stilpassen (första grenen) så jag, som startade i första gruppen i T8 med Brandi, småsprang till transporten och hämtade in honom och fixade i ordning. När jag sedan skrittade fram på volten ropades det ut att det var typ 40 min till start av T8.
Skrittade och flyttade lite och satt sen av och stod och pratade lite med folk.
När T8 väl började så gick det väl sådär. Helt ok, men lite rolligt och bitvist lite styvt. Poäng mellan 4,3 – 5,3., Slutade på 4,70.
Britta gjorde i ordning Exakt medan jag tävlade Brandi och promenerade lite med honom.
Det började småregna lite medan jag klädde av Brandi och jag drog på mig en vindjacka och det var ju tur det för medan jag red fram Exakt så kom det först en hagelskur följd av hällregn.
Exakt tvärstannade och nästan hoppade bakåt när de började hagla och jag släppte tyglarna och frågade vad som hände. Han bara stod sill och skakade en stund. Livrädd för haglet i ansiktet (tror jag i alla fall).
Efter det var han en konstig kombination av seg och spänd som vi inte kom ur.
Så det gick sådär inne på banan. Korta tölten blev en smula rollig, ett galoppuppslag i traven, lite spänd skritt, ok galopp (om än lite seg) och ett galoppuppslag i en lite styv ökad tölt. Mellan 5,0 – 5,4 hamnade slutpoängen på och det blev 5,23 totti.
Efter lunch var det dags för V5 för unge herr från Bergdal.
Ok på uppvärmningen, tidvis riktigt fin i tölt. Men har inte helt tid att slappna av och länga överlinjen.
Inne på banan rollade han lite i tölten (tappade fokus i kurvorna och ville titta på de andra på banan), lite ostadig form i traven (men jättefin på slutet), slappnade inte av i skritten och jag tyckte han gick på rätt fint i galoppen, men kommentarerna var “något energifattig”.
Totalt mellan 4,6 – 5,3 med ett slutpoäng på 5,10 och plats i A-final.
Finalen vann vi på seniorsidan! Mycket glatt överraskad var jag av det. Men glad! Jätteglad – min bebis vann ju!

 

 

 

 

 

 

 

 

T3 med Exakt gick i linje med dagens känsla. Lite seg och inte helt framme och alert för hjälperna. 5,20 slutade vi på.
Vi diskuterade lite vad som kunde vara problemet. Det här var lite känslan i Norrköping också och en sak var gemensam – stå i gräshage på tävlingsplatsen.
Det skall vi försöka undvika. Han kändes däst och lite ointresserad av att jobba.

Jaja, det är som det är. Lära sig av erfarenheterna och jobba vidare!
Lördagskvällen var skön. var hemma strax efter 20 och efter en grillmiddag och ett glas bubbel såg jag och maken Måns vinna ESC (yay!) och somnade sent, då jag som varit uppe svintidigt somnade nästan i trappen på väg till övervåningen.
Söndagen kan bara beskrivas som skön! Hästarna har vilat och jag och maken fixat hemma, lekt med Harry och övat lite på uppgifterna vi fick på valpkursen i onsdags. Åkte med till Enskede Rackethall på kvällen och gymmade medan han spelade badminton med sina kompisar.

Kommer ha SÅN träningsvärk imorgon…

Uppdaterat

Friday, May 22nd, 2015

Jag har suttit och uppdaterat min hemsida under några dagar. Ojoj, här vart det lite eftersatt alltså.
Inte helt prioriterat detta ser jag.
Men det är ju lite pilligt med att uppdatera, då jag inte gillar att enbart fylla i text utan vill ha bilder och så också och då skall bilder, gärna fina och lite nya, finnas, hittas på datorn och så behöver de ofta förminskas och så skall de laddas upp till hemsidan och sen skall jag komma ihåg vad jag höll på med (det blir så när telefonen ringer, hunden behöver kissa och frukosten skall ner också).
Men Tindras och Exakts sidor är uppdaterade. Bägge dom ligger under Hästarna i mitt liv (lite stolt över sidan ändå så jag gör lite reklam här 🙂 )

Är det något mera ni tycker borde uppdateras?
Vill man läsa om ännu flera hästar i mitt liv så kan man slösurfa runt under tränade hästar.
Eller varför inte titta på lite fina bilder och läsa om sålda hästar?

Exakt1maj15_4

 

Men hej på er!

Tuesday, May 19th, 2015

Förlåt – nu är jag en sån där dålig bloggare igen! Men åååh – jag hinner ju inte med. Det är ju hästar som skall ridas, lektioner som skall hållas, valp som skall lekas med, gullas med och rastas och så skulle jag ju med ett öga hålla kolla på resultaten från Romme i helgen (jepp – det var viktigt…).
Kristi Himmelsfärd-helgen blir lugn, tänkte jag glatt. Jag är hemma och skall inte jobba så mycket. Bara valpmys och hinna träffa Pelle.
Sen kom visst mitt liv in med ett veto.
Men KUL var det, hela helgen!

Torsdagen var en sån där röd dag, en sån där dag då de flesta bara tar det lugnt och myser och ser på morgon-TV (eller är på Romme och tävlar).
Jag red hästar och var på Karlslund med Brandi och hade sedan ridskolan på kvällen som vanligt.
Fredag: Britta och jag åkte till Edeby och red lektion för Johanna Elgholm! Åh! Lovley nyttigt!
Johanna är så tydlig i sitt tänk och så noggrann med sitsen! Britta och Vísir hittade in i ramen och gick från vingliga till riktigt stadiga! Och Exakt och jag fick göra hundra öppnor och slutor oh flytta bogar och hejsan vilken fin tölt vi fick till sen! In mellan hand och skänkel, dra in magen och ihop med skulderbladen och upp med blicken och så sitt på ditt högra sitttben Malin, så skall du se att ni töltar elegant!
När vi kom hem från Edeby eftermiddagsfodrade vi hästarna och mockade och så hann jag få i mig lite mat hemma och ge make och voffe en puss innan det var dags att åka till Västergården och hålla lektioner resten av kvällen.
Lördagen var så skön! Den var faktiskt lugn!
Pelle hjälpte en kompis inför flytt, så jag hade ingen bil och var bara hemma med Harry och njöt! Leka, sitta på gräsmattan och läsa medan han virrade runt, soffmys och bara – ah!
På förmiddagen var Britta och jag iväg en sväng och Harry fick dessutom träffa sin storasyster Mini (ni vet hon som vi brukar vakta då och då!). Mini såg ut som Maxi bredvid sin lilla lillebror (de har alltså samma mamma).

Ironiskt att det är hunden till höger som heter Mini 😉

Vid 15 åkte jag till stallet och gjorde Erica och Tindra sällskap ut. Härligt nu när Tindra är så pass igång att vi kan rida fram lite! Brandi var pigg och tyckte väl vi skrittade ovanligt mycket (det borde väl hans matte göra lite mera) och det var en glädje att se Tindra från sidan (det gör jag ju aldrig med ryttare). Hon är ren, luftig och väldigt glad!

Löslongerade sedan Exakt och Vísir med Erica (det visade sig dock att det var andra gången den dagen de blev löslongerade, Britta hade gjort precis samma grej på morgonen, jag hade bara glömt att fråga…).
Resten av lördagen fortsatte i mys med middag med Adina och Andreas och allmänt slöande.
Söndagen började med morgonfodring i stallet och sedan åkte jag hem och åt frukost med Pelle coh Harry. Lite trötta var vi allihopa så vi gick och lade oss i sägen och löste melodikrysset och halvsov en en och en halv timme.
Drog sedan på mig regnkläderna (då vädret tarvade detta) och åkte tillbaka till stallet. Ställde in Vísir och Exakt i boxarna och red sedan Brandi på volten.
I helgen som kommer är det Eiðfaxi Regional på Sundbyholm. Exakt är sedan länge anmäld, men i fredags öppnade de även upp V5 och T8 (de grenarna var inte med från början) så jag anmälde kvickt Brandi också (han är inte riktigt klar för femgångsdebut än). Brandi gick underbart fint i hällregnet och dansade verkligen bitvis. Åh vad kul att känna!
Efter det åkte Britta och jag till Häringe och red på banan då Vallfari hade öppen träning där.
Exakt gick så trevligt! Steglängdsökningarna i tölt börjar sitta så fint! Och i ökade tölten kunde jag sätt tryck i honom! Och allt detta i uppehåll – det slutade regna när vi körde in på Häringe!
På kvällen spelade jag badminton med maken (voffe sov i bilen).

Och så var den helgen över…

Lite bilder på Harry som Pelle tog i söndags:

elvaveckor5

elvaveckor6

elvaveckor2

Galet kär i den här krabaten!

Tidigt uppe

Tuesday, May 12th, 2015

…ja det är man med en liten valp hemma!
Det är ju lite som med ett litet barn, men så klart mycket enklare ändå. Vi får sova till ca 05 då han behöver ut. Harry sover på Pelles sida av sängen så det blir naturligt att han går ut med honom då. Sedan sover vi till ca 07 då jag går upp och ut och börjar dagen.
Förra veckan var Harry hemma hela veckan med Pelle, men den här veckan börjar jag ha med honom halva dagar på jobbet (alltså i stallet, på lektioner och var jag nu är). Det går bra, i alla fall hittills. Han ligger i buren i bilen medan jag rider eller undervisar, annars tar jag ut honom och han gick i lina på stallplan igår medan jag pysslade på gården och i stallet. Tackar för det fina vädret som underlättar.

I helgen var jag på Strömsholm och dömde Sleipnirs regionala SM-kval. De hade gjort så att det var två separata tävlingar varsin dag och bara uttagningar i alla SM-grenar (dock bara Stilpass och speedpass av passgrenarna).
Mycket revlig att döma så mycket V1, T1 osv då det är sååå mycket enklare med ett ekipage på banan!
Och många fina ekipage! Divar från Lindnäs måste ju få ett omnämnande! Vilken hingst han är, vilken ryttare Denni är och vilket fin ekipage de är tillsammans!
På lördagen tävlade de fyrgång och T1 och gick i V1 ut på 6,77 (betänk då att detta är en femgångare med stark pass!) och i T1 på 7,33! Dag 2 red Denni femgång och gick ut på 7,0 och ed även en T1 på 7,37!
Och så ett lätt SM-kval i speed pass på 8,67 sek!
Även Frida Dahléns Blesi och Eyvis Kastali var hästar som liksom stannade kvar på näthinnan lite!

Superfint boende, bra arrangemang och god mat – tack Sleipnir för fint arrangemang!

Hemma jobbar hästarna fint och går framåt!
Nu skall valpen strax på frukost och jag med.

Harry-love

Wednesday, May 6th, 2015

Ja nu är han här!
Vår hund! Vår svarta dvärgschnauzer – Harry!

I söndags åkte vi ner till Vimmerby och hämtade vårt 9 veckor gamla knyte.
hemresan gick utmärkt och efter första kvällen, då han av naturliga skäl var lite ynklig, trött och osäker så har han acklimatiserat sig fint och är en rätt tuff liten herre!
Och SÖT så jag svimmar!
Asså titta:

nioveckor1

nioveckor3

nioveckor2

(Btw. det är jättesvår att fota en hund som 1) är svart och 2) far runt som ett skållat troll mestadels)

Ni ser va?
Pelle har tagit valp-ledigt i två veckor och är hemma och jag kan avslöja att det är svååårt att  slita sig hemifrån för att åka till stallet eller till lektioner!

Han heter alltså Harry.
I pappren heter han Rumskulla Björkängs Leon – också ett fint namn, men Harry hade liksom satt sig hos oss, så det fick bli det ändå.
Så när jag inte rider, undervisar eller mockar ligger jag på knä och jollrar.
Och snart börjar valpkursen!