Archive for April, 2008

Messa överraskar!

Wednesday, April 30th, 2008

Red ut på Messa igår med Jill och Kengan. Fint väder och pigga pållar. Messa var lite skuttig i början, men sedan! Tusan! Hon travade och galopperade och var riktigt fin i bägge gångarterna! Värmde lite i trav och galopp, blandat med skritt och sidförningar och så över i tölt. Jill red brevid och kommenterade att hon ser riktigt fin ut! Skulle hon bara ha e aningens mera bakbenssteg så skulle hon vara riktigt flott!
Vi red på lite i varjerande gångarter (Övergång tölt-trav är inget problem!) och efter ett varv till på valackbanan var hon bättre i bakbenssteget!
Det är så himla kul att känna att hon går framåt!

Red på kvällen ut på Tindra tillsammans med en ny elev; Erica på Léttir!
Léttir är en 6-årig valack efter Steini från Ekastorp. Han har haft problemet att han inte vill går fram , men matte berättade glatt att efter vår senaste (och första) lektion hade han varit som förbytt. Bara velat fram! Jätteskoj att höra! Och han gick riktigt fint och bra när vi red ut också! Tindra var pigg och på och het och viftade på som vanligt! Hon kändes mjuk i sidorna.

Träningen och genomgången på gymmet gick bra! Fick några nya övningar och idag kände jag duktigt av träningsvärken när jag skulle massera. Speciellt första halvtimmen, innan jag blivit varm. Hua, vad min armar sade ifrån.
Men det blir väl bättre när de får jobba lite mera.

Fick ett mail av Anna i Finalnd som tackade för kursen i helgen och berättade att hon på lunchen pratat med pappan till en av de tjejer som red kursen (de är alltså kollegor) och tjejen kommit hem fån kursen och återgivit vartenda ord jag sagt. Hon kom ihåg allt, och det vara bara “Malin sade…” och “så sa Malin…” i två timmar! 🙂
Härligt med entusiasm!

Nu skall jag fika med min nyvakna man (ja han jobbar nattvecka) och sedan hålla lektion, rida och så försöka hitta på nåt att fira valborg med…kanska åka till Fors?
Morgonfodring imorgon så tidig kväll lär det bli!

Glada Vappen på er!
(finlandssvenskt uttryck!)

29/5 2008

Tuesday, April 29th, 2008

Hemma igen!

Kom hem igår eftermiddag.
Pelle hämtade mig inne i stan och vi åkte ganska omgående till stallet där Pelle bytt till sommardäck på min bil och transport och jag mockade och tog hand om hästarna.
Hästarna har fått börja gå i en hage med lite gräs och beta in sig. Och de är mycket nöjda med det!
Tindra har gått fredag, lördag (löshoppning) och söndag med Adina och Messa lördag (löshoppning) och söndag (tömkörning) och Adina var riktigt nöjd med henne i söndags.

I fredags när jag kom till Helsningfors hade mamma bokat ett bankmöte åt mig så jag satt på banken en stund och därefter var det trevlig middag och avfärd till Ekenäs. Mamma och hennes väninna Solveig åkte ut till vårt underbara sommarhus i Västanfjärd och stället där jag kursen jag höll var på är på vägen så de släppte av mig där.

Kursen var på samma ställe som senast och de flesta ryttarna var samma även om det var lite färre denna gång. Nu var det 9 ekipage och tiden räckte till lite bättre.
Vädret var helt underbart hela helgen och vi har varit ute! Ansiktet har blivit brunt och  det var en riktigt härlig helg!
Annas unghäst Sámur har utvecklats och är töltsatt och har stora rörelser, men är så barnslig i huvudet nän så det rör ihop sig ibland. Vilket är helt ok på en så ung (och dessutom stor) häst! Han är bara för söt!
Den naturligt duktiga ryttaren Alexandra, som jag skrev om förra gången var med igen! Så kul att hon fått fortsätta, även om föäldrarna fortfarande inte verkar stötta henne och damen som äger hästen “sponsrar” henne med häst och skjuts (och kursen?). Selurs tölt har utvecklats och blivit mycket starkare.
En ung tjej till på kursen, Stella, var utan häst då hennes söta valack Feldur tyvärr har spatt och vilar. Hon fick låna Annas gamla (landslags)häst Hamar frá Ártúnum . Hamar är 25 år och i otroligt bra form för sin ålder. Och pigg och snäll! Han vet exakt hur mycket han behöver jobba och jobbade riktigt bra sista passet då Stella fick igenom en halvhalt och snärtade till med spöet. Hamar satte sig på rumpan och töltade, som han töltade. Han gick från en turhäst på bogen till landslagshäst under en långsida och var mäkta belåten med sig själv efter det! Underbara gamla häst!

På söndag eftermiddag plockad mamma och Solveig upp mig igen och vi åkte tillbaka till Helsingfors. Gick in till stan och träffade Hedvig på kvällen och satt och pratade ditt och datt. Hedvig och jag träffades första gången då vi var ca 1 år. Vi har egentligen inte så mycket gemensamt och sedan vi var 4 år har vi aldrig gått i samma skola och nästan aldrig haft samma fritidsintressen. Men de närmaste av vänner har vi förblivit genom alla år i alla fall!
På  måndagmorgon träffade jag Ansku för en morognfika och sedan blev detlite klädshopping i staden och efte lunch med mor var det dags för hemfärd.

Och nu skall jag strax åka iväg för mitt uppföljningsmöte med Samu (PT:n) på gymmet. Hoppas jag varit duktig och blivit starkare.

Sedan är det rida Messa och Tindra och så lektioner på Lyckeby med lite sadelinprovning.

Jag måste lämna landet!

Friday, April 25th, 2008

Ja nu åker jag till Finland över helgen. Idag och måndag spenderas i Helsingfors med mamma och lö-sö i ett ridhus i Karis.

Ha en bra helg allihopa!

Varmt!

Thursday, April 24th, 2008

Åh, det är så skönt!!! Värme! Vår! Sol!

Det har varit ett gäng sköna dagar här sedan i lördags. Rätt mycket jobb, men skönt när det är ute!
Ridskolan avslutades för min del igår!!! Skööönt! Vi avslutade dessutom med uteritt sista lektionen och jag red Assa. Nice!
Och flera vinflaskor har via elever hittat hem till mig 🙂

Idag har jag gymmat och skall ta mig till Haninge C och handla en ny sporttopp (det håller inte att gymma och rida och bara ha en..) och så är det lektioner på Lyckeby. Jag hoppas solen fortfarande skiner när jag är klar där för då skall jag ut till stallet och rida Messa och Tindra.
Jill och jag red ut i förrgår och åååh vad bra Tindra var! Hon var så uppe, så med och så villig! Bästa korta tölten någonsin fick vi till. Och så tog vi en liten passrepa på slutet och den var också ok (alltså hon kommer aldrig få fantastisk pass, men lite pass blir det i alla fall). Jag vara bara ett enda stort leende när vi kom hem!
Messa skoddes i förrgår och fick dubbla tåkappor bak då det kan underlätta en smula för hästar som skruvar bak. Red igenom henne på volten igår och vetinte om det hjälper eller inte, men hon var rätt trevlig. Framförallt galoppen var bättre än tidigare (förutom när Classe körde förbi med Mr, då var galoppen nååågot flack 😉 ).

Imorgon åker jag till Finaland för att hålla kurs igen och är åter på måndag em. Adina och Jill skall ta hand om pållarna och det käänns skönt att veta att de är i trygga händer!

Messa skall stå kvar i maj och visas samtidigt som Tindra i månadsskiftet maj-juni. Om det går bra eller inte får tiden utvisa, men hon bör kunna höja sin tölt- , pass och spiritpoäng i alla fall.

skön morgon

Tuesday, April 22nd, 2008

Det är så skönt att inte behöva vakna av väckarklockan! Jag älskar verkligen att känna att jag vaknar av mig själv för att jag sovit klart! Jag har en längre periord nu vaknat av mig själv rätt tidigt. Ibland kan det vara nästan lite irriterande. Som när jag har morgonfodring och har klockan ställd på 06.00 och vaknar 05.48. Lite för kort stund kvar för att somna om, men jag behööööver ju inte stiga upp än…
Igår slog jag en blick på klockan precis innan jag somnade. 00.51 stod den på. Idag när jag slog upp ögonen visade klockan 07.51. och jag var, om inte helt pigg så i alla fall utvilad. Låg och drog mig till 08.30 (bara att kunna göra det är helt underbart!).
Och nu har jag varit på gymmet och sitter med efter-lunchen-kaffet.
Snart skall jag till stallet för tömkörning av Messa och rid-date med Jill (medan Messa får nya skor). Sedan är det lite lektioner och kväll.