29/5 2008

Hemma igen!

Kom hem igår eftermiddag.
Pelle hämtade mig inne i stan och vi åkte ganska omgående till stallet där Pelle bytt till sommardäck på min bil och transport och jag mockade och tog hand om hästarna.
Hästarna har fått börja gå i en hage med lite gräs och beta in sig. Och de är mycket nöjda med det!
Tindra har gått fredag, lördag (löshoppning) och söndag med Adina och Messa lördag (löshoppning) och söndag (tömkörning) och Adina var riktigt nöjd med henne i söndags.

I fredags när jag kom till Helsningfors hade mamma bokat ett bankmöte åt mig så jag satt på banken en stund och därefter var det trevlig middag och avfärd till Ekenäs. Mamma och hennes väninna Solveig åkte ut till vårt underbara sommarhus i Västanfjärd och stället där jag kursen jag höll var på är på vägen så de släppte av mig där.

Kursen var på samma ställe som senast och de flesta ryttarna var samma även om det var lite färre denna gång. Nu var det 9 ekipage och tiden räckte till lite bättre.
Vädret var helt underbart hela helgen och vi har varit ute! Ansiktet har blivit brunt och  det var en riktigt härlig helg!
Annas unghäst Sámur har utvecklats och är töltsatt och har stora rörelser, men är så barnslig i huvudet nän så det rör ihop sig ibland. Vilket är helt ok på en så ung (och dessutom stor) häst! Han är bara för söt!
Den naturligt duktiga ryttaren Alexandra, som jag skrev om förra gången var med igen! Så kul att hon fått fortsätta, även om föäldrarna fortfarande inte verkar stötta henne och damen som äger hästen “sponsrar” henne med häst och skjuts (och kursen?). Selurs tölt har utvecklats och blivit mycket starkare.
En ung tjej till på kursen, Stella, var utan häst då hennes söta valack Feldur tyvärr har spatt och vilar. Hon fick låna Annas gamla (landslags)häst Hamar frá Ártúnum . Hamar är 25 år och i otroligt bra form för sin ålder. Och pigg och snäll! Han vet exakt hur mycket han behöver jobba och jobbade riktigt bra sista passet då Stella fick igenom en halvhalt och snärtade till med spöet. Hamar satte sig på rumpan och töltade, som han töltade. Han gick från en turhäst på bogen till landslagshäst under en långsida och var mäkta belåten med sig själv efter det! Underbara gamla häst!

På söndag eftermiddag plockad mamma och Solveig upp mig igen och vi åkte tillbaka till Helsingfors. Gick in till stan och träffade Hedvig på kvällen och satt och pratade ditt och datt. Hedvig och jag träffades första gången då vi var ca 1 år. Vi har egentligen inte så mycket gemensamt och sedan vi var 4 år har vi aldrig gått i samma skola och nästan aldrig haft samma fritidsintressen. Men de närmaste av vänner har vi förblivit genom alla år i alla fall!
På  måndagmorgon träffade jag Ansku för en morognfika och sedan blev detlite klädshopping i staden och efte lunch med mor var det dags för hemfärd.

Och nu skall jag strax åka iväg för mitt uppföljningsmöte med Samu (PT:n) på gymmet. Hoppas jag varit duktig och blivit starkare.

Sedan är det rida Messa och Tindra och så lektioner på Lyckeby med lite sadelinprovning.

Leave a Reply

ERROR: si-captcha.php plugin: GD image support not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable GD image support for PHP.

ERROR: si-captcha.php plugin: imagepng function not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable imagepng for PHP.