Archive for February 13th, 2013

Riddag

Wednesday, February 13th, 2013

Idag var det en sådan trevlig dag. En dag då jag inte hade något annat inplanerat än ridning.
Stígur och jag red ut med Jill och Sága. Stígur var på hugget och pigg, men känns fin!
Greiði red jag ut med Britta och Vísir längs med järnvägen mot Hemfosa. Greiði kändes mycket fräsch och mjuk! På vägen hem satt Britta och jag och skrittade och när tåget kom förbi drog G iväg en liten bit och prejade på vägen ner Vísir i diket. Vísir och Britta försvann ner i djupsnön i diket med näsan före. Tåget passerade och Greiði stannade några meter senare och V kom joggande mot mig helt vitt ansikte och Britta kom traskande med ett stort skratt.
Vi konstaterade skrattande att allt gått väl och att det sett väldigt kul ut. Och att det verkligen var tur att det var februari och en massa snö och inte april och lera/stenar.
Tindra och jag tog en mysig tur ut i skogen och njöt.
Dimma och jag tog också en tur mot Hemfosa i den lite djupare snön och nu var hon nästan helt avslappnad. Självklart måste hon, speciellt i början, kolla både höger och vänster upprepade gånger.
Men hon tar alla gångarter som hon skall och länger halsen fint och går fram till bettet.

Precis vi en av våra sommarhagar, på väg ut i skogen är det en liten isvak i ett dike. Jag har inte tänkt på den förrän idag då Sága hoppade till och blev spänd precis där. När jag skulle rida förbi Jill och Sága och ta täten såg jag rörelse i vattnet i vaken, lite ringar på vattnet och några luftbubblor.
Och så såg jag märken över stigen och då föll poletten ner – Bävrar!
Vi har massor med bävrar runt just den platsen, men jag har aldrig tänkt på att de är aktiva på vintern också!
Några faktiskt bävrar såg vi så klart inte (de är jätteskygga), men jag tog en (instagram-)bild på vaken:

bavervak

 

Lite snyggt va?

Imorgon är det alla hjärtans dag, nått som vi i och för sig inte brukar bry oss om så mycket här hemma, men nu råkade jag ha en ledig kväll så Pelle och jag åkte till utmärkta Vendelsö Bar & Kök och åt gott och låtsades att det var alla hjärtans dag idag istället.
För imorgon har jag ridskola hela kvällen.