Archive for February 7th, 2013

Dimmig?

Thursday, February 7th, 2013

Dagarna rullar på och pållarna springer dito (på alltså).
Dimma börjar komma igång lite och har börjat slappna av lite. I flocken funkar allt utmärkt, det är i ridningen hon var väldigt jättespänd första två gångerna. Andra vändan, i måndags, har iofs bättre än den första i lördags och igår måste man nog beteckna det som att det gick bra – i relation till i lördags.
På ridbanan är hon helt annorlunda. Där är hon mycket mera avslappnad och val av gångart är inga problem. Tidvis länger hon sin överlinje riktigt trevligt och jobbar fram till bettet. Men ute är hon otroligt uppmärksam på allt runt omkring. Både omkring sig och omkring Haninge känns det som. Allt skall kollas på, stirras på och helst hoppas lite åt sidan för. Hon testar i omgångar om det går att vägra gå fram, vända om hem eller stelt strutta framåt med korta steg.
Man får vara både lugn, konsekvent och snabb i reaktionerna med henne. Igår slappnade hon ändå av och travade med riktig trevlig form bitvis. Det är ett framsteg från i lördags då trav var mest som en avlägsen vision.Men det blir nog bra bara hon får en stund på sig att slappna och hitta lite självförtroende.

119.JPG

191.JPG
Två bilder från förra året, då Dimma var hos mig.

Stígur känns bra – väldigt bra faktiskt! Han är följsam, blir starkare och jämnare. Att rida lätt är vnu näst intill lite trevligt på bägge diagonalerna. Bägge galopperna går att fatta på samma dag och vänster galoppen är riktigt trevlig även och höger är den starkare.
Stígur är även en lekfull kille; vilket Erica fångade på bild härom veckan:

IMG_8883

Igår var det en tjej och provred Sága. Det gick riktigt bra och det resulterade i att Sága nu är reserverad och skall veterinärbesiktigas nästa vecka!
Känns väldigt bra då Sága och köparen verkligen passade ihop och tjejen verkligen gillade Sága!

Idag har Stigur, Tindra, Dimma och Greiði jobbat, och om en liten stund skall jag åka till Fors för att hålla ridskola.
Sedan är det kvällen, vilket innebär de två sista avsnitten av underbara “Allt faller” (Herregud, jag bara älskar den subtila, lite tragikomiska och sköna stilen! Och kändisar som spelar sig själva är nästan alltid kul!) och kanske något avsnitt till av “House of cards” som vi följer slaviskt på Netflix!