Archive for February 28th, 2013

Soliga dagar

Thursday, February 28th, 2013

Vilka härliga dagar det varit nu här i Stockholm! Strålande sol och helt, helt underbart väder att ha mitt jobb i!
Har ridit, ridit, ridit och njuuuutit av solen och tankat upp med D-vitamin.
Man ser hur hästarna njuter de med. De står/ligger/vräker sig i solen och där emellan leker de. Massor, speciellt valackflocken. Hittills har vi inte haft några spark/lekskador (förutom att Vísir ser lite loppäten ut då den stor fyrbenta pälsätaren Stígur varit framme och att nämnde Stígur jämt har nya småsår runt mulen) som tur är.
Idag skulle jag löslongera Stígur och Vísir och tji fick jag – de var helt ointresserade av att trava och galoppera runt på volten och mjuka upp sina ryggar. Allt de ville vara att LEKA med varann. Hysteriskt mycket faktiskt. Så fort jag bad dom springa blev det tölt och korsgalopp kryddat av småbock, bakutsparkar och bitande i kompisen bredvid. Det gick inte att göra annat än då och då låta dom stanna och leka ordentligt och skratta åt dom. Det svårt att göra annat än le och skratta åt vårystra hästar som tokleker 🙂
Både svettiga och flåsiga var de i alla fall och de gick faktiskt snällt med på att skritta runt utan att bita på varann.

Imorgon skjutsar jag hem Dimma till Eknäs och hoppas hon fortsätter vara lika trevlig med sin matte som hon varit med mig den här veckan. Har jobbat med att sitta upp från pall på henne den här veckan och idag fungerade det galant samtliga tre gånger jag gjorde det.
Idag har jag ärven tagit den sista ritten (för nu i alla fall) på Greiði. Han och matte har blivit stora nu och skall “flytta hemifrån”. Tyvärr, till vår stora sorg! Ett stall på mycket närmare avstånd från matte Ninas hem får ynnesten att ha ekipaget hos sig. Sista turen var hur som helst perfekt! Underbart väder, glad,mjuk och jämn häst som mjukt och smidigt bytte mellan gångarterna och flöt fram.
Åh, vad jag kommer sakna Greiði, som jag känt sen han låg i Ellas mage, ridit in och utbildat tills nu!

Greidi6jan1280.JPG

Greidifeb201102.JPG

ensta 1083.JPG

ensta 1091.JPG

Tack Nina och Greiði för de här åren!