Archive for February 1st, 2013

Nedvarvning och uppladdning av MalinS

Friday, February 1st, 2013

Vilken trevlig avslutning på veckan!
Igår red jag dessa tre:

En röd, en vit och en svart

Och alla tre bjöd på fantastiskt trevliga ridturer! Stígur (rödblack) var mjuk, smidig och längde halsen hela tiden och dansade fram. En säker, taktfast och ganska snabb pass fick vi också till! Bästa ridpasset hittills tillsammans (igen!). Greiði (svart) slappnade av i både skritt, trav och tölt och kunde bitvis även galoppera riktigt långsamt och lugnt och (nyhet för den här säsongen!) böja halsen i galopp åt både hållen!
Och att känna den passtaktigaste lilla häst jag någonsin lärt känna (Váli, vit) tölta rent och avslappnat rakt fram med bara lätta skyddsboots och normalskoning (om än inte mera än 50 meter) gjorde mig så in i hjärtat glad!

Middag och sedan 4 ridskolelektioner på Fors. Och på det en god natts söms gjorde att jag vaknade på ett ypperligt humör idag!
Började dagen med frukost i soffan (med maken, klockan var 06.45) med ett avsnitt av Le Revenants (Gengångare), Fantastiskt välgjord och spännande serie på svt.play! Den går även på SVT, men någon okristlig tid), sedan tog jag och provtränade på det nya gymmet i Tungelsta. Det ligger i Källaren på Tungelsta Kyrka (!) och är lite billigare än iForm, som jag nu går på i Västerhaninge. Dessutom ligger det närmare stallet.
Så jag provade. Och jo, jag skall nog baske mig byta. Det största plusset är att ventilationen är bättre än på iForm! Jag är rätt känslig för syret i lokaler och börjar gäspa och bli trött direkt om det är dålig luft i ett rum. Att då springa och känna att man inte riktigt får luft är riktigt jobbigt.
Direkt efter gymmandet och tillhörande dusch åkte jag till Skogsäng, kopplade på släpet och åkte till Eknäs och hämtade Dimma.
Så – Välkommen till Skogsäng Dimma!
Dimma var hos mig för ett år sedan också och är nu tillbaka, den här gången främst på igångsättning efter en lie längre (och i viss mån ofrivillig) vila. Ihopsläppet med stoflocken gick toppen och stona bockade runt och galopperade glatt omkring i solskenet.
Ägnade sedan en stund åt att klippa Vísir och Stígur (halsklippning) och sedan fick Tindra springa till Hemfosa och tillbaka med Stígur som handhäst. Vilket gick okej, bitvis jättebra!

Dagen avslutades med läsadet av nya, snyggare och finare “Islandshästen”, i soffan, en god middag ackompanjerad av utmärkt “Grythyttan Jakt” och nu lite surfande medan maken tittar på senaste “Hamilton”.

Och på söndag är det Öltölt på Fors!
Kom dit vettja!