Archive for February 10th, 2013

Sjunker ner i soffan och sumerar helgen

Sunday, February 10th, 2013

Vilken mysig och trevlig helg det varit (och än är den inte helt över). Har inte varit ledig, men när händer det i min värd egentligen? När jag har semester, tror jag. I övrigt är det mest en fråga om hur många hästar som skall ridas, om det är lektioner eller inte osv.

Igår tillbringade jag dagen i Västergårdens fina ridhus med en heldagskurs. Att stå inomhus är verkligen så lyxigt! Flera gånger under dagen slog det mig hur bra jag trivdes och faktumet att jag inte frös heller!
Duktiga elever kämpade med sits, koordination och att länga halsar och styra för ytterhjälper! På kvällen åkte P och jag över till Erica och blev där bjudna på en fantastiskt god middag med tillhörande Cava och tittade sedan på Melodifestivalen och Gaygalan och pratade strunt i allmänhet.

gottsa

 

 

 

 

 

 


 


Mys hos Erica

Idag red jag och Erica ut på Dimma och Tindra. Bort till Hemfosa och tillbaka jobbade vi två pigga madammer (både de två- och fyrbenta faktiskt) i djupsnön. Dimma är väldigt mycket mera avslappnad när hon har sällskap att stödja sig mot (mentalt). Tindra dög uppenbarligen bra till det och det kändes riktigt bra!
Efter den ridturen tog jag in Stígur, himlade med ögonen åt hans omfång och red en långtur på honom.Red bort till Stav till stallet där hans matte har sin andra häst. Nu var inte hans matte där, men Stigur och jag hade en himla trevlig tur och han blir verkligen bara mera och mera ridbar och finare och finare i takt med att han blir mera balanserad, starkare och mjukare! Så otroligt kul att känna och jag kommer på mig själv med att ofta sitta och le stort när jag rider honom!

stignos

 

 

 

 

 

 

 

Stígurs näsa fotad från ryggen efter en rask passrepa denna härliga vinterdag!
(Älska Instragram!)

Denna eftermiddag har jag spenderat på Fors där Fors Ryttarsällskap haft en lite uppvisning före sitt årsmöte för att locka lite mera folk. Först visade några upp lite av Ylvas lusitanohästar och sedan red fyra av oss instruktörer en liten kadrilj på ridskolehästarna (och inte de lättaste av dom, för att visa hur de kan gå!) och sedan visade Ylva, Marie och Molle upp lite av gårdens avel/saluhästar.

Nu skall dagen avslutas med fantastiskt sevärda “House of cards” på Netflix efter “Ponnyakuten”.
Och ladda inför nästa vecka som innehåller ridning av kul hästar, ridskolan, privatlektioner och besiktning av Sága (håll en tumme är ni gulliga!).

Och förresten, Huuuur sött är inte det här:
Visste ni att havsuttrar sover flytande på rygg och “håller hand” när de sover för att inte flyta ifrån varann? (se vad man kan lära sig på fecebook).
Jag visste inte det och googlade direkt på det eftersom det nästan var för sött för att vara sant <3

Titta på den här videosnutten:

httpv://www.youtube.com/watch?v=epUk3T2Kfno