Archive for May 19th, 2015

Men hej på er!

Tuesday, May 19th, 2015

Förlåt – nu är jag en sån där dålig bloggare igen! Men åååh – jag hinner ju inte med. Det är ju hästar som skall ridas, lektioner som skall hållas, valp som skall lekas med, gullas med och rastas och så skulle jag ju med ett öga hålla kolla på resultaten från Romme i helgen (jepp – det var viktigt…).
Kristi Himmelsfärd-helgen blir lugn, tänkte jag glatt. Jag är hemma och skall inte jobba så mycket. Bara valpmys och hinna träffa Pelle.
Sen kom visst mitt liv in med ett veto.
Men KUL var det, hela helgen!

Torsdagen var en sån där röd dag, en sån där dag då de flesta bara tar det lugnt och myser och ser på morgon-TV (eller är på Romme och tävlar).
Jag red hästar och var på Karlslund med Brandi och hade sedan ridskolan på kvällen som vanligt.
Fredag: Britta och jag åkte till Edeby och red lektion för Johanna Elgholm! Åh! Lovley nyttigt!
Johanna är så tydlig i sitt tänk och så noggrann med sitsen! Britta och Vísir hittade in i ramen och gick från vingliga till riktigt stadiga! Och Exakt och jag fick göra hundra öppnor och slutor oh flytta bogar och hejsan vilken fin tölt vi fick till sen! In mellan hand och skänkel, dra in magen och ihop med skulderbladen och upp med blicken och så sitt på ditt högra sitttben Malin, så skall du se att ni töltar elegant!
När vi kom hem från Edeby eftermiddagsfodrade vi hästarna och mockade och så hann jag få i mig lite mat hemma och ge make och voffe en puss innan det var dags att åka till Västergården och hålla lektioner resten av kvällen.
Lördagen var så skön! Den var faktiskt lugn!
Pelle hjälpte en kompis inför flytt, så jag hade ingen bil och var bara hemma med Harry och njöt! Leka, sitta på gräsmattan och läsa medan han virrade runt, soffmys och bara – ah!
På förmiddagen var Britta och jag iväg en sväng och Harry fick dessutom träffa sin storasyster Mini (ni vet hon som vi brukar vakta då och då!). Mini såg ut som Maxi bredvid sin lilla lillebror (de har alltså samma mamma).

Ironiskt att det är hunden till höger som heter Mini 😉

Vid 15 åkte jag till stallet och gjorde Erica och Tindra sällskap ut. Härligt nu när Tindra är så pass igång att vi kan rida fram lite! Brandi var pigg och tyckte väl vi skrittade ovanligt mycket (det borde väl hans matte göra lite mera) och det var en glädje att se Tindra från sidan (det gör jag ju aldrig med ryttare). Hon är ren, luftig och väldigt glad!

Löslongerade sedan Exakt och Vísir med Erica (det visade sig dock att det var andra gången den dagen de blev löslongerade, Britta hade gjort precis samma grej på morgonen, jag hade bara glömt att fråga…).
Resten av lördagen fortsatte i mys med middag med Adina och Andreas och allmänt slöande.
Söndagen började med morgonfodring i stallet och sedan åkte jag hem och åt frukost med Pelle coh Harry. Lite trötta var vi allihopa så vi gick och lade oss i sägen och löste melodikrysset och halvsov en en och en halv timme.
Drog sedan på mig regnkläderna (då vädret tarvade detta) och åkte tillbaka till stallet. Ställde in Vísir och Exakt i boxarna och red sedan Brandi på volten.
I helgen som kommer är det Eiðfaxi Regional på Sundbyholm. Exakt är sedan länge anmäld, men i fredags öppnade de även upp V5 och T8 (de grenarna var inte med från början) så jag anmälde kvickt Brandi också (han är inte riktigt klar för femgångsdebut än). Brandi gick underbart fint i hällregnet och dansade verkligen bitvis. Åh vad kul att känna!
Efter det åkte Britta och jag till Häringe och red på banan då Vallfari hade öppen träning där.
Exakt gick så trevligt! Steglängdsökningarna i tölt börjar sitta så fint! Och i ökade tölten kunde jag sätt tryck i honom! Och allt detta i uppehåll – det slutade regna när vi körde in på Häringe!
På kvällen spelade jag badminton med maken (voffe sov i bilen).

Och så var den helgen över…

Lite bilder på Harry som Pelle tog i söndags:

elvaveckor5

elvaveckor6

elvaveckor2

Galet kär i den här krabaten!