Eidfaxi kval

Steg upp innan någon tupp ens funderat på att gala, 04.45 och gick ut med Harry och placerade sedan en rätt trött och groggy voffe bredvid hans husse i sängen och slängde en längtansfull blick på min kudde.
Morgonfodring av hästarna, packa bilen och koppla på släpet.
vid 07 lastade vi Exakt och Brandi och körde till Sundbyholm i Eskilstuna.
Checka in, bygga hagar och mingla lite.
Speakern pratade om att “de som skall rida T8” nog skall börja göra i ordning under Stilpassen (första grenen) så jag, som startade i första gruppen i T8 med Brandi, småsprang till transporten och hämtade in honom och fixade i ordning. När jag sedan skrittade fram på volten ropades det ut att det var typ 40 min till start av T8.
Skrittade och flyttade lite och satt sen av och stod och pratade lite med folk.
När T8 väl började så gick det väl sådär. Helt ok, men lite rolligt och bitvist lite styvt. Poäng mellan 4,3 – 5,3., Slutade på 4,70.
Britta gjorde i ordning Exakt medan jag tävlade Brandi och promenerade lite med honom.
Det började småregna lite medan jag klädde av Brandi och jag drog på mig en vindjacka och det var ju tur det för medan jag red fram Exakt så kom det först en hagelskur följd av hällregn.
Exakt tvärstannade och nästan hoppade bakåt när de började hagla och jag släppte tyglarna och frågade vad som hände. Han bara stod sill och skakade en stund. Livrädd för haglet i ansiktet (tror jag i alla fall).
Efter det var han en konstig kombination av seg och spänd som vi inte kom ur.
Så det gick sådär inne på banan. Korta tölten blev en smula rollig, ett galoppuppslag i traven, lite spänd skritt, ok galopp (om än lite seg) och ett galoppuppslag i en lite styv ökad tölt. Mellan 5,0 – 5,4 hamnade slutpoängen på och det blev 5,23 totti.
Efter lunch var det dags för V5 för unge herr från Bergdal.
Ok på uppvärmningen, tidvis riktigt fin i tölt. Men har inte helt tid att slappna av och länga överlinjen.
Inne på banan rollade han lite i tölten (tappade fokus i kurvorna och ville titta på de andra på banan), lite ostadig form i traven (men jättefin på slutet), slappnade inte av i skritten och jag tyckte han gick på rätt fint i galoppen, men kommentarerna var “något energifattig”.
Totalt mellan 4,6 – 5,3 med ett slutpoäng på 5,10 och plats i A-final.
Finalen vann vi på seniorsidan! Mycket glatt överraskad var jag av det. Men glad! Jätteglad – min bebis vann ju!

 

 

 

 

 

 

 

 

T3 med Exakt gick i linje med dagens känsla. Lite seg och inte helt framme och alert för hjälperna. 5,20 slutade vi på.
Vi diskuterade lite vad som kunde vara problemet. Det här var lite känslan i Norrköping också och en sak var gemensam – stå i gräshage på tävlingsplatsen.
Det skall vi försöka undvika. Han kändes däst och lite ointresserad av att jobba.

Jaja, det är som det är. Lära sig av erfarenheterna och jobba vidare!
Lördagskvällen var skön. var hemma strax efter 20 och efter en grillmiddag och ett glas bubbel såg jag och maken Måns vinna ESC (yay!) och somnade sent, då jag som varit uppe svintidigt somnade nästan i trappen på väg till övervåningen.
Söndagen kan bara beskrivas som skön! Hästarna har vilat och jag och maken fixat hemma, lekt med Harry och övat lite på uppgifterna vi fick på valpkursen i onsdags. Åkte med till Enskede Rackethall på kvällen och gymmade medan han spelade badminton med sina kompisar.

Kommer ha SÅN träningsvärk imorgon…

Tags: , , ,

Leave a Reply

ERROR: si-captcha.php plugin: GD image support not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable GD image support for PHP.

ERROR: si-captcha.php plugin: imagepng function not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable imagepng for PHP.