Archive for October 29th, 2013

Återbesök på Karlslund

Tuesday, October 29th, 2013

Idag var det dags för återbesök på Karlslundsgård och vattenbandsträning.
Brandi fick komma med igen och den här gången hade vi med Röskva som andra häst. Brandi skötte sig galant. In och ur transporten, spola fötter och på vattenbandet – allt gick som på räls. Den här gången stod han också lugnt i vibrationsboxen.

Röskva, ett 5-årigt sto e: Kristall frá Hólum, var inte lika medgörlig, kan vi väl uttrycka det. Lastning hemma – Duallygimma och ett grimskaft gick. Motvilligt spolad om fötterna. Gå över vattenbandet – över min döda kropp! Så fan heller!
Inte ett spår av rädsla dock. Utan bara “nej – jag vill inte. Inte alls. Och jag tänker inte ge mig!”
Men det gick. Efter rätt många stegringar och utbrott var hon på plats – arg som ett bi. Och gick i bandet. Rörde sig fint.
Efter att vattenbandsträningen var klar fick Röskva fortsätta öva att gå på och av bandet och och det var fortfarande inte något hon gillade. Alls. Men till slut gick hon av och på och igenom som en dans.
Lastningen när vi åkte hem gick bra – men Dually-grimman fick göra sitt jobb så att säga nu med.
Humör på den här pållan – verkligen! Som sagt är hon inte rädd – inte alls. Hon blir väldigt kränkt när människorna skall bestämma vart hon skall gå och göra. Får man den här hästen med sig och får henne att använda den där energin till nått bra istället för att protestera har man definitivt en bra häst!

Hemma fick pållarna gå ut i sina hagar och jag tog in Tindra och red henne ett kort och intensivt pass på volten med de övningarna vi gjorde på Atli-kursen. Oj, vad fram och duktig hon var! Roligt att känna.

Strax är det dags att åka ut till Eriksbergs gård i Lissma och hålla kvällens lektioner.