Archive for October 16th, 2013

Onsdag

Wednesday, October 16th, 2013

Kurs i Umeå i helgen som passerat. Vilket kul gäng det är där!
Har inspirerats, förhoppningsvis inspirerat och skrattat och haft himla KUL helt enkelt! Om 6 veckor skall jag tillbaka och ser fram emot att få träffa de här ambitiösa och glada eleverna igen.

Förutom kursen så har jag börjat läsa Stephen Kings “Christine”, klippt ett gäng hästar, hållit lektioner på ridskolan, och ja…ni vet…levt.

Måndagen gick som vanligt åt till lektioner och lite ridning.
Hade en plan att rida Brandi, men tiden räckte inte helt till då jag klippte Váli (a.k.a. isbjörnen). Så det slutade med att Brandi hade övat att stå på box i en timme och sen fick gå ut igen. Vilket i och för sig inte var helt fel. Han har ärv ett obehag för att vara instängd av sin mor (förmodligen miljöbetingat mera än genetiskt, men vet inte riktigt hur). Men det går faktiskt bättre och bättre i boxen. Enkla knep som att ha en häst i boxen bredvid och om inte det finns att tillgå ett hönät att leka med hjälper.
Med hönätet leker han och får ut energi och frustration utan att stå på bakbenen eller stå och banka i väggarna med frambenen (mammas gener!). Han äter rätt lite ur det med står och kastar hönätet mot väggarna och rycker i det. Men är lugn i övrigt.
Igår var jag förhållandevis ledig. Bara en liten klippning av häst på morgonen och ett förmiddagsmöte.
Som utmynnade i lunch med två vänner och sen åkte jag till stallet.
Klippte Vísir, red ut på en liten klätterrunda med Brandi i sällskap av Britta/Vísir. Sen frågade B om jag kunde rida Váli, vilket jag ju hade tid med. Så då gjorde jag det. Ut längs vägen och mycket tölt, tölt, tölt. Och det lossnade fint. Jättefint på slutet.
Avslutade med lite vänster-galoppfattningar  och lite mera tölt på volten och bara satt och log till slut!
Fina, roliga Váli!

Tog sedan in Tindra och klippte henne åt Erica, som återigen skall utmana sina tävlingsnerver på söndag med Tindra på Fors och MöRS Höstlätta.
Och så red jag Tindra en sväng på volten och lekte lite med henne.
När jag gjorde i ordning henne efteråt slog jag ett öga på klockan och hoppsan! 17.15 hade den hunnit bli. Hur hann den bli det?
Det var den lediga dagen det 😉
Tur att jag har världens bästa jobb och tycker det är så genuint kul att jobba!

img_8896
Lille “isbjörnen” förra vintern

Idag är det en rätt lugn dag med lite lektioner ikväll så jag passar på att ta det lugnt. Känner lite att en eventuell förkylning ligger på lur i bakhuvudet och vill stävja den.