Archive for October 1st, 2013

Tisdagstankar

Tuesday, October 1st, 2013

Helgen gick åt till att döma Regional tävling på fina Toftinge Tränings- och Rehabcenter. Rätt mycket fina hästar, inte genomgående fin ridning, men en del trevligt där med.
Övernattning i lite kallt och kalt hus. Men jag sov både gott och länge.
Igår var det dags att få tant T skodd och idag var det avkommans tur. Hästarna i nya dojor, och på lördag är det dags för MöRS KM. Brandi skall naturligtvis inte dit, men Tindra skall lotsas runt av Erica (dö nu inte av nervositet när du läser det här E!) i T7 och V5 och jag och Váli skall rida femgång och MöRS lite speciella KM-gren.
Jag vet inte helt vad jag tycker om upplägget i år. För att kunna bli klubbmästare måste man delta i en egen gren där man väljer tre olika moment att visa (följ den här länken för att se hur det beskrivs). Jag har valt att visa trav, galopp och pass.
Då skall man alltså i grupper rida in och visa ett moment och så ut igen, så alla som skall visa trav gör det och sen är det nästa moment, och nästa. På samma vis. Det betyder att det blir väldigt hackigt för ryttare och hästar. In och rida trav, ut och vänta (länge?) och så in och rida galopp och ut och vänta (vem vet hur länge?) och sen in och rida pass.
Njää. Men visst, jag skall inte döma det här innan det är genomfört.
Jag förstår bara inte varför inte MöRS gör som de flesta andra klubbar och utser klubbmästaren baserat på den högsta uttagningspoängen ur två grenar?
Well, we´ll see how it turns out.

Váli gick underbart bra igår på vår ritt mot Vädersjö. Idag var det aktiv vila på schemat. Så vi tog en rask promenad. 4 km på 36 min. Gå och jogga blandat upp och ner på Karlsrovägen.
Att göra det i kläder designade för ändåmålet hade nog inte varit så jobbigt. I ridbyxor med långkalsonger under och fleecetröja och LaCrosse stallskor,som iofs har bra svikt men inte inte andas överhuvudtaget, var det vaaarmt.
Men liten vit verkade nöjd med dagens övningar.

Nu skall jag bege mig till naprapaten och sedan är det lite lektioner i Ågesta på schemat.