Archive for October 21st, 2013

Little Brandi B

Monday, October 21st, 2013

Lilla raring. Inte lilla – stora, rent fysiskt. Lite större än mamma sin (som är mätt på visning till 142 cm). Lite grövre också.
Lilla – i huvudet.
Efter vattenbandsträningen fick han bara gå lösdriften 2 dagar då han är ung och blev märkbart trött av träningen på Karlslund. Igår efter tävlingen red jag honom på volten, något jag inte gjort på länge. Jag har valt att i ridning rida ut på vägar och i skogen då Brandi har långa bakben och rätt dålig balans med dom för tillfället. Då har det känts bättre att låta honom hitta sin egen balans ute i skogen och på vägar.

img_0222

Nu provade jag att rida på ridbanan lite och kände mig för.
Det vi absolut mest tränar just nu är att stå stilla i halt (inte börja erbjuda framdelsvändningar och ryggning utan bara stå och invänta hjälper på vad som skall hända härnäst) och att bromsa och gå fram på små och direkt hjälper.
Brani har lite “långsamt nervsystem” och från det att hjälpen kommer (t.ex. drivning med skänkeln) så tar det någon sekund innan signalen når benen.
Det kan kännas väldigt tydligt då han kan rycka till då jag trycker med skänkeln, och sedan tar det 1-2 sek och sen hoppar han fram med bakbenen. Ser väldigt roligt ut och känns likaledes.

img_0191
Så här kan det till exempel se ut *hahaha*

Annars kändes det rätt tydligt att de där långa bakbenen är svåra. Som sagt blir det mest tralopp och lite tölt. Skritten funkar dock riktigt fint. Och galoppen!
Erica var med, eller snarare stannat kvar, och fotade lite.
Alltid kul att se och framför allt är det kul att ha när hästen är vuxen och mera “färdig”!

Så här är lite bilder från igår!
Klicka på dom så blir de lite större.

img_0039

img_0044
jomen, lite trav har vi ändå.

img_0048

img_0056

img_0176

Ja och såhär ser det ut en del. Ni förstår vad jag menar med lite varierade gångarter:

img_9965

img_0139

img_0090

img_0033

Lite mera bilder (och några av dessa) dyker väl upp på facebook i Brandis album!

Men kolla bara först hur himla söt han är:

img_0215