Archive for January 12th, 2014

Vinterhelg

Sunday, January 12th, 2014

Och så kom då snön – ÄNTLIGEN – i fredags! Ljust, vackert och äntligen också lite kallare i luften!
Hästarna ser genast lite piggare och gladare och även lite fluffigare ut.

I fredags kväll gick Adina och jag ut på galej. Nej Guuud nej – inte ut och festade. Det vore ju att ta i.
Jag fick i julklapp av älskade Pelle biljetter till “Pricilla – queen of the desert”, som går på Göta Lejon! Villkoret för julklappen var att Pelle själv inte behövde vara den som gick med mig (fast jag tror han hade gillat det ändå…) och då bjöd jag med Adina. Middag på Texas Longhorn och sedan promenad till Göta Lejon för shooow. Och yes, sir – show blev det! Underbart bra! Som en bonus – typ -så blev det lite stand up med Mikael Tornving. Oplanerad.
Den störtsta divan i showen är tydligen bussen, som mycket av handlingen utspelar sig i och runt. Den här kvällen beslöt sig bussen för ett litet motorstopp i andra akten.
Så medan teknikerna grejade med div…nej jag menar bussen, klev Mikael Tornving, om spelar Bob, ut framför ridån och körde lite stan up! Mycket uppskattat och kul!
Musikalen Pricilla är baserad på filmen med samma namn – Se den!

I helgen har jag dels jobbat med unghästen (3,5 år) Spróti, som är en tillfällig kortvisit på Skogsäng medan matte är ute i världen och solar. Han är grundinriden i höst av sin matte och har nu vilat några månader. Så när hon ändå skulle iväg på resa var det lämpligt att låta honom komma på en pytte-träning.
Hittills har jag jobbat i picaderon i repgrimma (join up) och idag red jag lite på ridbanan och mest kände så han följde grundhjälperna. En pigg, rätt liten rödblack (e: Kongur från Knutshyttan, ue: Segull frá Skardi) är det, med ett fint steg och nära till tölten.


Spróti

Idag red jag Exakt, i sällskap med Tindra och Erica, bort till Hemfosa.
Då rider man på en väg längs med pendeltågsspåret och rätt långa sträckor faktiskt precis bredvid tågspåret. Några meter från tåget. Hästarna är vana vid de ständigt passerande tågen och de pling-ackompanjerade bomfällningarna. Att möta, eller ha tåget bakom sig på några meters avstånd under ridning kan dock vara lite spännande de förta gångerna.
Exakt, som är en känslig själ och nära på svimmar när en gren viftar för häftigt i skogen eller en soptunna helt oförhappandes råkar stå vid sidan av vägen, tänkte jag att var en pålle som skulle reagera på tåget.
Men killen var så cool. Viftade knappt på ett öra och lufsade likgiltigt på. Även när tåget susade förbi på ca 4 meters avstånd bakifrån på hemvägen. Ingen reaktion.
Ett viftande grimskaft, en fågel eller en stillastående soptunna – liiivsfarliga företeelser som äääter fuxar!
Flera ton pendeltåg i 90 km i timmen på 4 meters håll – inget att hetsa upp sig över.


Här hälsar vi på en sån där läskig sak tidigare i veckan.


Äntligen snö som utsikt och söta fuxöron i förgrunden!

Nu är det strax en dags för en ny vecka.
Den innebär ridskolestart på Fors, skoning av Exakt och ridning av hästarna. Och så på fredag är det en vidareutbildning för instruktörer som SIF ordnar på Edeby Gård i Mariefred och sedan är det äntligen domarseminarium på Strömsholm i helgen. Den nya domarhandledningen, som skall följa utbildningsskalan bättre och kräva bättre ridning och bättre överlinje på hästarna för högre poäng, börjar gälla den 1 april och i princip hela domarseminariet kommer handla om detta! Mycket spännande!