Archive for December 15th, 2013

Kursad och klar

Sunday, December 15th, 2013

Söndag kväll och jag myser i soffan med “Tack för musiken” från i fredags med Marie Fredriksson som gäst. Det syns att hon är hårt riden av sjukdomar (eller det är väl främst cancer, denna vidriga sjukdom, hon haft i omgångar). Hon har svårt att gå och visst är rösten inte samma som den varit en gång, men vilken styrka hon fortfarande har i den och karisma och humor har hon fortfarande. Intressant program för en som mig som inte vetat så mycket mera om Marie musikaliskt än Roxette (som jag sett live! Och långt fram stod jag också).

I torsdags skoddes Tindra på morgonen och sedan bytte vi hage på ston och valacker (då valackerna är flera än stona får de den större hagen)och släppte ihop Exakt med killarna. Vilket gick galant och jättebra! Greiði fick mycket hår på bröstet och de stod och vrålade lite och slog med frambenen, men annars fint. Inga sparkar vad vi sett.
I fredags när jag var ute i hagen och kollade genom hästarna tävlade Exakt och brorsan Vísir om att bajsa på hög (hingstbeteende), men inga förlorade skor och inga sår eller hältor.
Exakt kommer börja sin vistelse hos oss med en välförtjänt vila i ca 4 veckor.


Här är han – lurvig, lerig och HEMMA!

Brandi red jag i måndags och upprepade det vi fick göra på Hinni-kursen (vända mycket för vikten, snabba hjälper och skritta lååångsamt) och i onsdags fick han springa med mamma Tindra som handhäst. Och nu är han avställd och skall vila till januari någon gång.

I lördags höll jag årets sista heldagskurs. Vi var hemma på Skogsäng och det var 11 ambitiösa och glada elever som trotsade vädret (någon plusgrad och först snö, sedan regn och lite frisk blåst på det) och jobbade på banan. Jag har varit lite öm i stämbanden på morgnarna, så jag hade faktiskt med mig röstförstärkaren i bilen, men inte ens på morgonen kände jag något i rösten, så jag erkänner att jag faktiskt helt glömde bort att använda den. Så kan det gå.
Bland det bästa med att hålla kurser och lektioner är att jag blir så inspirerad av eleverna och deras glöd och arbetsvilja. Det är aldrig så kul att rida som efter riktigt lyckade lektioner (tur för mig då att jag håller lektioner näst intill varje dag 😉 ).

Idag har jag, förutom en skön sovmorgon och läsa DN i sängen, hunnit med att rida Váli och döma en skojig lucia-tölt på Häringe (“glad FIPO-bedömning” i kyligt och regnigt väglag). Och sitta i soffan mera.
Nu börjar snart sista veckan innan jul och den innebär ett (förhoppningsvis) sista återbesök på Evidensia i Stav med Váli (imorgon), lite lektioner på Fors och annorstädes, ridning, ett besök på Karlslundsgård med Greiði och julklappsshoppande (är näästan klar).