Archive for June 24th, 2010

Nice Life

Thursday, June 24th, 2010

Jag lever ett så himla skönt och okomplicerat liv just nu så det är sanslöst!
Sover i lugn och ro på morgnarna, äter mysfrukostar på altanen och rider, tränar och masserar lite. De flesta träningshästar går ut på bete nu och deras mattar och hussar med.

Pelle börjar med att fira sin semester (som börjar idag) med att lägga om vårt garagetak, som har läkt i vinter. Dels tack vare sanslösa mängder snö och dels tack vare att det är gammalt.
träet under verkar dock friskt, tack och lov, så det är bara takpappen som behöver läggas om.

Glæsir jobbar snällt tre dagar i veckan. Vi har ridit ut första vändan och det gick utmärkt! Några unghästskutt åt sidan för läskiga jordhögar, hästtransporter som stod sådär läskigt vid sidan av vägen och något får i en inhägnad.
men styrningen funkade super och han tuffade snällt på.
Tölten ligger nära och löst och kommer inte vara några större problem att plocka fram.

Har precis skickat iväg min transport till Gotland, vända två, med Suz och ett gäng som skall ha en ridsemester där. Passade på att gå ut och smörja Gná också. Kan bara konstatera att Bezylbensoat är grejen för eksem! I alla fall för Gná. Det och Boett!
Gnun, som såg rätt risig ut förra sommaren då hon skaffade sig sitt eksem hej hopp mitt i juli, är så fin nu! Man skulle inte tro att hon har eksem när man ser henne “opåklädd”! Lite biten runt juvret och lite skorvig i armhålorna är hon, men ansikte, öron, man och svans är helt bra. Manen till och med växer!
Boetts täcke och huva är något av det bästa som uppfunnits för eksemhästar!

Beställde ju först Benzylbensoat från Chemist Direct i England, men när jag skulle hjälpa en kompis att beställa därifrån en månad senare fick vi meddelandet att de inte längre säljer till Sverige.
Undrar om det är så att det inför eksemsäsongen vällde in beställningar på Killitch, benzyl och liknande produkter (som är sjukt mycket billigare där), och de blev osäkra på hur man får sälja sånt till Sverige utan recept?
Som tur är har jag ju släkt, en faster och två kusiner, i England. Så min faster har varit jättegullig och köpt en flaska åt mig och skickat. Så nu har jag på lager så det borde räcka till den här säsongen och nästa, eller i alla fall halva nästa!

hjalp.JPG
Brandi råkar komma för när Julia förra sommaren och visar genast sin underkastelse.

Nu skall jag ta mig iväg och handla det sista inför midsommarfirandet imorgon!
Det är traditionsenliget fest hos oss och vi blir ca 15 pers. i år! Skall bli jättekul! Vin och sprit är inhandlat. Kvar är salladsingredienser, potatis och bröd. Och så vad som skall läggas på grillen.

Kvällen bjuder på ridning av Glæsir, lektion i Tullinge och stallmöte på Skogsäng!