Archive for June 17th, 2010

Skott, skurat och fint

Thursday, June 17th, 2010

Dagen går mot sitt slut.
Sex and the City på TV för XXX:te gången – still good.

Idag har Gnun får nya dojjor på sig och sen tog vi och invigde skorna med en barbackasväng med Duallygrimman (är som ett sidepull att rida på).
Hon är så kul och fin att rida – oavsett utrustning (eller avsaknad av den samma). Har ridit på Duallygrimman en gång förr för ca ett år sedan, men det funkade utmärkt nu också. Bättre faktiskt då Gná är lydigare, mjukare och helt enkelt bättre nu.
Passade på att boka en skoningstid åt Edda också då Helena ändå var hos mig. Tur att hon hade tid innan semestern. Hon är så duktig med hästar som Edda som är lite överallt under skoning. Hon lär väl knappast vara lugnare än vanligt nu då hon vilar. Hon brunstar dessutom för fullt.
Snälla Mona H. har varit gullig och fixat så hästarna går på en nedbetad hage på nätterna och på mera gräs på dagarna. Skönt!

Stallet storstädas nu när hästarna går ute och jag har ägnat några timmar åt att skura ur Gnás box och boxen bredvid, som Furða och Eldraun använt. Hann inte bli helt klar, men ge mig en halvtimme till med vatten, grönsåpa och och en rotborste så är jag klar!

Stora blå har blivit besiktad idag och passerade utan en enda anmärkning 🙂
Duktig blå!

Ute på Drakboda var eleverna duktiga under kvällen och Jarpur och Glaumur fick böja och töja i tölt och trav.