Archive for June 1st, 2010

Hemma igen

Tuesday, June 1st, 2010

Ja jag är hemma från Strömsholm igen.
Visningen har gått både bra och mindre bra. Bra såtillvida att Eldis skötte sig utmärkt och presterade det hon kunde i dagsläget.
Dåligt såtillvida att det inte räckte till stambok.
Hon hade behövt vara lite vackrare eller ha en gångart till/kunna gå fortare i tölt.
Exteriören landade på 7,64 (men 6,5 för benställning, vilken är lite svår att göra nåt åt på en månad då hästen är 9 år).
Ridmässigt har hon 7,5 och 8,0 på allt – men ingen pass (alltså 5,0 på det) och då räcker det inte. Fyrgångshästar måste nästan ha 8,0-8,5 på tölt för att det skall räcka till.
Eldraun tölt är bra, men hon kan inte gå sådär jättefort. I mellantempo är hon fin, men sedan blir det galoppuppslag och rollningar. Galoppen tycker jag att de var lite snåla med, hon förtjänade en 8:a på den, men det är ju min åsikt det.

Well, well. Eldraun slutade på 7,37 tot. och jag måste ändå tillstå att jag är nöjd. Hon gjorde det hon kunde och skötte sig jättebra!

Helgen har varit bra med många fina hästar att titta på!
Dreki från Lind är en ny favorit för mig. Inte riktigt gillat honom tidigare. Men han lyste klart i helgen!
och Annes och Viggis fina Gumi frá Dallandi! Oh!

Här skulle en av Jenny M´s fina bilder suttit fint…

Eldraun åkte direkt hem till Fors tillsammans med en ny ridskolehäst som fick åka med oss hem. Eventuellt skall Eldis visas om nästa år om vi anser att hon fått mera tempo då.
Väl hemma på Mulsta var det operation packa upp och sedan tog jag in Gná för att kolla hur eksemet klarat en helg utan matte (Jenny har dock varit gulligt och smort juvret båda fredag och lördag). Så in med hästen och av med täcket – och hon är jättefin! Så skönt!
Har köpte till ett juverskydd från Boett som jag sytt på täcket och det fungerar verkar det som!
Jag var tydligen i ett adrenalinstirr, för vips hade jag sadlat Gná och red ut i den sköna kvällen. Hej hopp – och bra gick det! Min fina Gnu!
Sedan släppte jag ut Gná, Tindra och Edda på stora åkern och de får gå ute dygnet runt nu. Hoppas Gná klarar det. Vid minsta tecken på att hon inte gör det stallas hon så klart in.

Idag har jag ridit Gná – ett underbart dressyrpass på volten -, masserat 3 timmar och hålit lektioner på Drakboda.
Samt gosat med underbart söta (och himla snygga) Herkules från Drakboda som är 1 månad gammal. Så himla söt! Kolla in Malin Stangs blogg för bild på gullet! (förresten Malin är det nog dags att uppdatera bloggen lite va?)

Passade på att att några bilder när jag släppte ihop Tindra och Edda med Gná.
(Bilder från visningen kommer väl en vacker dag när Anna kommer hem från Italien (hon bara roar sig…) ).

TEGmaj1018.JPGTindra och Edda sprang lite (efter viss övertalning, de ville helst äta)

TEGmaj1026.JPGGná travade efter lite lojt och undrade vad de sprang för…

TEGmaj1004.JPGEdda kollar in den nya fuxen…

TEGmaj1008.JPG

TEGmaj1033.JPGFina Edda travar ut i gräset!