Archive for November 26th, 2009

November rain

Thursday, November 26th, 2009

…finns det en låt som heter. Titeln passar rätt bra in på vårt väder här i Stockholm. Det regnar. Och regnar.

Idag var det dock nått nytt en stund: SOL!
Vi mockade ur i lösdriften ordentligt idag och Fyyy Fan för genomblött, nertrampat silage. Ingrott i lera och hästskit är det faktiskt riktigt äckligt.
Men vad fin lösdriften blev!
Har jag hört. Jag åkte en stund innan då min transport skulle ombesiktas. Vilket jag gjorde och den godkändes! Yes! Vad skönt. Så var det klart liksom!
Nu står den uppställd och väntar på att skjutsa ner fölen till Linköping i januari. Hoppas, hoppas det är lite snö och så då. Vore så skönt att inte släppa ut fölen i en annan lervälling.

Passade på att gosa med Brandi lite idag. Han är så go den där!
Och det är intressant att se hur olika brorsorna Brandi och Nykur är. Brandi är ganska försynt och lite stillsammare. Leker med de andra, men hittar inte på så mycket sattyg. Och håller sig gärna lite nära mamma (som inte är allt för imponerad av det).
Nykur är en riktig buse. Han hänger gärna på Tösens (Julias stoföl) äventyr och bangar inte för att forcera/krypa under staket om det erbjuder lite omväxling. Till matte Jills stora förtret.
Brandi är rätt storväxt och ser relativt snygg ut och har nästa hela tiden gjort det. Nykur ser lite skraltig ich oproportionerlig ut.

Förresten!
I måndags kom det äntligen – passet!
Brandi (och även Nykur) är nu registrerad! Thank you SIF! Det var snabbt jobbat tycker jag!
Brandi och Nykur har även fått sina första vaccinationer och avmaskningar och är snart stora killarna.

brandipass2.jpgbrandipass1.jpgAll shiny and new!

Gná har jag varit lite seriös och ridit kontinuerligt nu.
Tömkörning, rida ut, rida på volten, tömkörning, vila, rida på ovalen, rida på volten,
Det blir mest volten och ovalen då det är de enda ställena med inte sjunkit ner till knäna i lera på. Mycket skritt, mycket lydnad och fokusering.
Här om dagen var en sån där dag då det gick så bra! Var så nöjd! Blev så glad!
Idag blev det en sväng ut i repgrimma. Fösta gången jag rider ut enbart i repgrimma. Jo jag har skrittat/klättrat i skogshagen med den förr, men idag red jag ut på riktigt.
Och det gick bra. Skrittade och töltade mycket och njöt av solen. Och tur var väl det för nu är den bort igen.

Imorgon är det uteritt med Adina och Tindra på schemat och så skall vi in till Globen och se kvällsföreställningen på Stockholm Horse Show!
Det är första gången sedan 1997 som jag inte rider i showen eller jobbar som funktionär inne på Horse Showen. Känns lite konstigt. Och lite skönt.
Och lite tomt.

Nu skall jag strax iväg och rida Nunna. Det lilla livet.
Hon är så duktigt!