Archive for September 6th, 2008

Damn you väder!

Saturday, September 6th, 2008

Så fort jag skall tömköra regna det. Varje gång!
I morse släppte vi ihop Gná med Glimjandi och Katla. De fick gå i stora gräshagen så de skulle ha plats. Och de hade de – plats och gräs.
De travade lite. Katla ville hälsa, Gná ville äta och Glim gick mest efter och ville vara vän med alla.
Gná och Katla pep en gång var, ingen sparkade och sen åt alla. Lotta, som äger Katla, ringde på kvällen och sade att det hade varit ko-lugnt även när hon tog in. Så det där verkar ju gå bra.
Jag ser gärna att de flyttar hästarna från grästen snarast. Även om hagen är rätt nerbetad är det gräs kvar och det är så vätskefyllt och onäringsrikt nu så Gná såg ju ut som ett skämt när jag skulle rida. Stor mage…

Tillbringade hela dagen i soffan. Har tittat på åtta avsnitt av Gray´s Anatomy (courtesy of Elisabeth) och bara slöat. Skulle ut och tömköra vid 12, men då hällregnade det och så fortsatte det med det till ca 18.
Vid 18 red jag istället. Ville inte plaska runt på volten (som är en stor vattenpöl efter regnet) efter G. Blir bara hängande och blöt om fötterna då. Och sur.
Så jag red en stund på volten. Jobbade med volter, öppnor och slutor (pust och stön sade Gná) och övergångar skritt-trav. Efter en stund var lydnaden näst in till 100%-lig. Hon var ljuvligt mjuk i sidorna och lyde minsta spänning i magen, minsta ryckning i musklerna.
Red ner till ovalen för att fortsätta där och då var lydnaden som bortblåst.

Tittade på allt (vid vår oval finns det jämnt tusen saker att titta på) och kunde inte trava långsamt. Det blev först några galoppfattningar och sedan några varv med långsam trav-skritt-halt-långsamtrav etc. och då blev det bättre.
Jobbade även med att samla skritten i form och sedan gå fram i långsam tölt formad en kort sträcka och ner i skritt igen. Märks att det är tungt för henne och hon faller isär om hon går där för länge (ca 60-70 m). Så det blev många korta sträckor med lite vila på lång tygel emellan.
Men hon kändes betydligt mera “med” och mjuk nu! Rolig som tusan! Regnet beslöt sig för att göra come-back i lite lättare form, så vi var rätt blöta båda två efter passet.
Jag kvällade och åkte till ICA där Adi och jag hyrde “Enchanted” och såg.
Underbart opretentiös film!
En över-Disney-animerad början där huvudkaraktären kastas rakt in i “det verkliga” (oanimerade) New York och storögt vandrar runt och lär sig mera om hur riktiga människor och relationer fungerar. Och agerar som vilken animerad Disney-prinsessa som helst skulle göra.
Trailer för filmen
Ett klipp ur filmen. Giselle skall städa i lägenheten och gör det på det enda sätt hon vet hur – Disneyfierat!
Filmen var precis det jag behövde! Uppiggande, ingen tankeverksamhet behövlig för att se den och väldigt söt!

Nu skall jag gå lägga mig, utan Pelle (nattvecka, still), men med Stephen…and the clown.