Archive for February 28th, 2015

Fladdrig vecka

Saturday, February 28th, 2015

I onsdags fladdrade jag hit och dit som ett höstlöv (fast mera ett vårlöv då). Masserade patienter i Tyresö på morgonen. Åkte raka vägen ut till stallet och red Exakt. Bara skritt, trav och galopp och massor övergångar. Fred- lö är det dags att rida för Atli igen och det tenderar att bli mest tölt (även om jag är lite rebellisk och jobbar ganska mycket i andra gångarter. Får ofta höra “vad mycket du fick galoppera”. Fick? Jag gjorde bara) då så det kändes bra med en dag med “bara” grundgångarter.
Sedan kopplade jag på kärran och lastade Brandi och åkte till Karlslund.
Där fick Brandi stå i en hage medan M och jag hade ett mycket intressant möte med en herre om djupvågsbehandling på hästar och människor. Både jag och Brandi fick prova på behandling.
I´m intreagued! Intressant och verkar effektivt! Det här kan vara något! Men man måste tänka lite annorlunda med den.
Efter Att Brandi hade vattentränat och jag lämnat av honom i hagen hemma på Gårdslöt så masserade jag ytterligare en patient. Lång, men rolig dag!
Torsdagen gick lugnare till då hästarna vilade då de skall gå kurs fre-lö så det vara bara Tindra som skrittades som vanlig. Lite häng på kliniken och jobb med ponnyn på Karlslund.

filo1
Filo med Villiga Ville på. När pålle bockar utan ryttare sätter man inte upp levande ryttare på den tänkte vi.

Igår, fredag, var det Atli-dags igen.
Pga Einar Öders mycket värdiga och vackra begravning dagen innan började kursen lite senare än vanligt. Brandi var störtduktig igår! Så himla på G mot något väldigt bra!
Andra passet red jag och Malin Stang tillsammans och för att hålla ordning på vem han pratade med kallade Atli oss vid efternamn. Precis på slutet kände jag hur han verkligen flöt fram och var väldigt mjuk, samtidigt som han var väldigt uppe och då ropade Atli “SCHÖN! Han börjar lyfta på tassarna nu!”
Exakt jobbade fint, men inte riktigt där han varit de senaste veckorna. men så är det ibland. Han var bitvis väldigt fin och så jobbade vi väldigt mycket och länge med grundtölt (= skrölt) med låååång hals.
Idag (lördag) började jag med morgonfodring och fix av stallet på Gårdslöt och kl 09.00 red jag Brandi för Atli. en Brandi som var helt borta i huvudet. Tror han var kvar ute…på ett fält typ. Skuttig, pipig, bockig och frustrerad över att inte få springa.
Den lätta lösningen hade ju varit att rida fram och låta honom springa av sig. Nu gör vi inte så. Alls.
Utan skritt, sidföra och hitta koncentration. Bitvis hittade vi det.
Men fortfarande efter 40 min så måååste han svara på en av Vísirs gnäggningar med ett piiip, avskritttandes på lång tygel.
Ja – ibland har man sådana dagar. Mest satt jag och småflinade åt hans upptåg och ständiga bedjan om att spriiinga!
Om en liten stund skall jag åka tillbaka och rida ett pass på Exakt. Det om det.
Finemang och melodifestivaldags ikväll!
Skål på det!

BrandiAtlifeb15
Atli provar Brandi igår kväll!