The Big Apple

We’re here!
De här bloggandet är väl mest som resedagbok för mig själv för att komma ihåg vad vi sett och upplevt!
Fredagen var en lång, lång resdag. Hemifrån vid 11, flyg till Heathrow vid 15 och sedan vidare till New York. Vi kom fram vid, för oss ca 04.00 på morgonen. Lokaltid var det 21.30.
Taxi till hotellet (kostade 90$ från Newark) men en taxichaufför som är är av äldre slaget och har ett så sluddrande tal så det var svårt att förstå trots att våra kunskaper i engelska är rätt goda.
Hotellet ligger väldigt bra till. På east 39th Street, vilket är bara några gator från Grand Central Terminal. Centralstationen ligger, som antydes, centralt!
Hotellet heter Pod39 och rummen är små “poddar” alltså jättesmå. Men det finns gratis Wi-Fi samt toa och dusch på rummet – vilket inte är en självklarhet kan jag säga efter att ha bokat.
Men det är kompakt i rummet. Men fungerande.
Vi kastade oss i säng och tvärsomnade.

Igår, lördag, ägnade vi åt att traska runt och vara turister. Titta på skyskrapor, Times Square, kaffe på Starbucks, sittande i Bryant park, och traskande hit och dit.
Vi fick tips om matställen av en bekant till Pelle (som är kock dessutom) som bott här i NYC.
Så mot kvällen tog vi the subway, som vi skaffat veckokort till, till Lower East Side, där vi först gick på för Pelle en njutningsfull buffé, alltså i en skivbutik. Sedan traskade vi vidare till Barrio chio – en mexikansk restaurang. Den är mest som ett hål i väggen utan namnskylt på. Bara på att titta på menyn bredvid dörrhålet fick vi veta att det var rätt ställe. Och GOTT var det! Vi åt tre små tacos (mindre och mjukare och jäkligt mycket läckrare än de hemma i Sweden). Till huvudrätt åt jag en lammrätt. Typ som pulled pork, men lamm. Med green rice. Och helskotta vad gott!
Subway hem, efter lite klurande om var närmaste station låg och linje och byte av sådan och så.
Men hem till hotellet kom vi.
Bilder finns för den hugade på facebook. Har gjort ett eget album som heter New York 2014 och skall kunna ses av alla, även om man inte har fb.
Att länka till albumet tillåter inte iPaden tydligen. Så ni får vara kreativa och leta på egen hand.
Nu är här söndag morgon och klockan är strax efter 09 och det är dags för brunch! Hit me with the onyttigheter!

Tags: ,

Leave a Reply

ERROR: si-captcha.php plugin: GD image support not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable GD image support for PHP.

ERROR: si-captcha.php plugin: imagepng function not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable imagepng for PHP.