Archive for November 13th, 2012

Upplåsning och insittning

Tuesday, November 13th, 2012

Vilket roligt jobb jag har!
Stígur är mjuk och följsam och Atli-nycklarna låser upp nya dörrar. Britta är bortrest en vecka och jag har hennes pållar en vecka för uppfostran och motion. Vísir är så len och vänlig och lääänger överlinjen fint och Váli är en liten njutning att rida för det mesta och att skruva upp tölten i tempo lite som jag började med när jag tävlade honom.
Brandi har jag suttit på två gånger nu. Första gången höll en medhjälpare i och jag hängd först över hans rygg och sedan lät jag högerbenet glida över sadeln och medhjälparen gav lite godis. Reste lugnt upp överlivet och så gav jag lite godis från ryggen och sedan satt jag av på högersidan.
Dagen efter det tömkörde vi första gången, vilket gick jättebra. Jag älskar Micklem-tränset, men alla sina ringar och möjligheter att ha lina/rep i kapson-ringen och tyglarna i ringar (eller ringar+bett eller i bettet, bara att välja. Hittills har jag inte haft tygeln bara i ringarna strax ovanför bettet).
Idag satt jag upp från högersidan och Jill ledde runt Brandi lite på volten och sedan gjorde vi samma sak med Nykur (fast jag ledde och Jill satt på då). Både Brandi och Nykur känns så stabila, inte alls så vingliga som en del unghästar känns vid inridning, vilket känns väldigt bra!