Archive for January 18th, 2013

Skål och god natt

Friday, January 18th, 2013

Veckan är slut och den har varit fylld med ridskolestart på Fors med mina underbara elever och ridning av Tindra, Greiði och Stígur hemma.
Igår red jag både femgångsherrarna till Ekeby terrängcamp där de plogade snövägarna och passade (haha) på att lägga lite pass. Både svarta faran (Greiði) och rusande röd(blacken) (Stígur) skötte sig exemplariskt.

Vägen dit är en idealisk uppvärmning med en lång skrittsträcka genom ett skogsparti i lite djupare snö förjt av en liten sträcka perfekt för lite jogg i trav och sedan e rätt lång uppförsbacke där en lite längre (eller flera kortare) galopp/er passar bra in. Sedan en snabb liten pustpaus och sen kommer man till den härligt vägen där man då, till exempel, kan lägga pass.
Och så samma nedvarvnings/skrittstig hem.

Stígurs pass har förbättras avsevärt i takt med att hans balans och ridbarhet har förbättras, vilket är väldigt kul! Han tölt är dessutom helt underbar att rida nu! Han dansar, ja sprudlar fram i en härligt avslappnad form och rör sig smidigt som en katt!

Greiði är ju, som jag tidigare tjatat om, är en otroligt fin passhäst och det är en ren njutning att rida pass på honom, vilket även han verkar tycka. Dock är det ju så att han inte direkt blir lugnare av passridning så en hel del jobb sätts ner på att han skall ha en on/off-knapp och kunna varva ner, sänka sig och slappna av efter “rushen”.

Vi tar de här två bilderna på Greiði och mig då några nya inte finns på oss.

Greidi6jan1216.JPG

Greidi6jan1223.JPG

 

Idag har hästarna jobbat i en rätt kall miljö – men gnistrande och vacker! Solen sken och snön, som vi har myyycket av gnistrade. Tindra börjar tagga till igen och vi hittade några “dansa fram”-sekvenser och jag kom på mig själv med att bara sitta och le!
Då vet man att man har rätt jobb!

Nu skall jag packa väskan färdigt och gå och lägga mig.
Imorgon i arla morgonstund drar jag till Strömsholm för SIF: s domarseminarium.
Tjingeling!