Archive for December 21st, 2011

Dan före dan före dan

Wednesday, December 21st, 2011

Idag skjutsade jag hem Vísir till Fors, då matte kommit tillbaka från värmen. Här har det ju inte varit värme så det började fint med att överluckan på min transport hade frusit fast. Det är ju inte så mycket kylan, som den mängdfukt som kommit från ovan i kombination med nämnda kyla som fått låset att frysa fast. Föst stod jag på en ikea-pall och slog med gummiklubba på låset. Sedan hämtade jag 5-56 och ett extratillägg att stå på (ni vill inte ens veta vad jag stod på, säkerhetsrådet hade svimmat) och sprayade på och väntade ett ögon blick.
Sedan blev det mera banka och svära och ta av sig jackan då jag svettades och så svära lite till och det måste osat duktigt för det hjälpte.
Mycket vickande och fixande blev det, men till slut gled låset som det skulle igen och då vad det dags att hämta lille V, som jag spanat in att stod vi hölådorna vid grinden.
Men nej, han hade tröttnat på de finska svordomarna på volten (där jag och min transport stod), och gått och lagt sig i halmen i vindskyddet. Och sov gott.
Efter lite övertalning kom han dock med och gick snällt rakt på transporten.

Sedan har det varit en snabb lunch och ett gäng massager på kliniken i Tyresö.
Kvällen är lugn och fin hemma med maken.

Imorgon är det dags för de sista lektionerna för i år, då Balingsholm och Eriksberg får besök och sedan är det resten hemma på kära Skogsäng.
I övermorgon bitti åker vi till Helsingfors för en vecka av god samvaro, god mat och god sömn!
Erica (som lovat att snart uppdatera sin blogg 😉 ) tar hand om Tindra medan jag är borta. Och för tillfället det det den enda hästen jag har hemma. Känns nästan lite tomt och konstigt.
Men planerna för nästa år är igång (så klart) och det kommer inte vara tomt på hästar för min del!

Nu skall jag titta på lite på den konstigaste och roligaste julkalendern på svt.play.
Så hörrni:

 

julbild2011.JPG