Archive for September 29th, 2011

Mot oktober

Thursday, September 29th, 2011

Nu är hösten här. På riktigt.
Plogar med fåglar som emigrerar till ett vettigare klimat över vintern, mörka kvällar och dags att tända värmeljusen.
Och hästarna sätter päls och blir lite mulliga i formerna. Och jag åker och klipper hästar runt om.
Men förvånansvärt varmt ute. Idag stod jag och höll lektioner i t-shirt och solglasögon på Eriksberg.
Igår åkte Seifur och Glitra iväg upp till Dille Gård och sin ägare Paulina igen.
Olssons hästtransporten kom och hämtade dom. Först ringde de och sade att de skulle komma igår istället för idag, totally ok.
“19.30 tror vi att vi kan vara där tror vi”. 19.30 ringde de: “22-tiden borde vi vara ute hos dig, men jag ringer när jag passerar Globen”.
Här gjorde jag en dum grej.
Jag åkte ut till stallet till 22-tiden. Varför satt jag inte kvar i soffan tills de ringde? (must be a bit dum-i-huvudet). Nejdå, blondie här åkte ut till stallet, men var smart nog att ta med en bok i alla fall.
Sara hade varit en darling och tagit in och ställt Seifur och Glitra och ställt dom i sjukhagen (nära stallet) med lite mat (supertack!).
Så jag fyllde på med lite silage till och så mera vatten. Borstade av dom. Tog av Seifur eksemtäcket och mygg-sprayade honom. Gosade.
Ringde och frågade hur långt Olssons kommit. “Jo..ja, börjar närma mig Stockholm i alla fall”
Satt mig i bilen och läste, lyssnade på “Karlavagnen” och slumrade en stund.
23.30 ringde han och passerade Globen och 00.20 rullade Olssons imponerande hästbuss in på vår ridplan. Seifur tyckte det var lite suspekt med den branta rampen och den främmande mannen som ledde ombord honom. Men vis som gammelman är så behövdes det bara en liten stryka-över-rumpan-och-prata-mjukt session så gick han på.
Jag höll Glitra i långt grimskaft och gick upp på bilen för att hjälpa att stänga väggen vid Seifur. Stod och pratade med transportören och plötsligt stod Glitra bredvid mig inne i bilen. Tjoff, bara sådär.
Fino, fino. Klappade om dom och tackade för den här tiden!
Var hemma och i säng vid 01 och sov rätt omgående.

Imorgon har jag något så skönt som en ledig dag!
Tindra vilar och Huginn kommer först på lördag till mig.
Så jag skall ägna dagen till slapp lång-frukost, träning på gymmet och sedan in till Sthlm och middag med maken och sist men inte minst se den här föreställningen på China-teatern!

Toodeloo!