Archive for September 7th, 2011

Vidareutbildning

Wednesday, September 7th, 2011

Kul när man tänker utanför boxen!
Sara, som bad mig precisera lite om ridledarutbildningen, hade fler tankar.
Så här skriver hon i en kommentar till förra inlägget:
“Tack för ditt svar!

Ploppade upp fler frågor såklart:
– Räcker det att vara ansluten till SIF för att kunna gå kurserna eller måste man vara med i en lokalklubb också?
– Måste man själv vara islandshästryttare eller kan man gå kurserna i alla fall för att man vill vara en ridinstruktör med bredd?

/Sara”

Att vara medlem i SIF utan att vara medlem i en lokalklubb går tyvärr (än så länge) inte.  Utan medlemskapet sker via en lokalklubb och det kan vara bra att att den närmaste om man vill ha tillgång till andra föreläsningar, clinics och happenings klubben ordnar.
Självklart måste man inte vara islandshästryttare för kurserna! Jag gillar vara-instruktör-med-bredd-tänket!
Dock kan det vara bra att ha ridit tölt och fått någon undervisning på islandshäst eller ha något slags erfarenhet av töltridning/undervisning innan då det på ridledarutbildningen ingår både rida lektion och hålla lektion för varandra.
Har man inte ridit tölt innan kan det bli förvirrande, tidskrävande och lite rörigt för alla inblandade,
Man får nog även vara beredd på många frågor.
Men kör så det ryker!

Glítra glittrade i tömkörningen (yes – det var självfallet hällregn, det är det nästan 100% av gångerna jag tömkör) idag. Så duktig, lilla stumpan!
Seifur kändes piggare än tidigare idag, men frös dock lite i regnet stackaren och fick gosa inne i en box med en mysigt fleecetäcke efter ridningen och Adina var ett riktigt gulle och klädde på honom och släppte ut honom igen.
Ess från Fors (e: Hraunar frá Efri-Rauðalaek) är en gulsvart hingst som kommit hem igen. Honom red jag idag och den kommer, med mera utbildning och lösgjordhet blir en kanonfin femgångstävlingshäst! Kolla in honom på Fors!