Archive for July 21st, 2011

Blixt, dunder och frisör

Thursday, July 21st, 2011

Vi är tillbaka i Västanfjärd nu och det är skönt!
Helsingfors är en fantastisk sommarstad, men det är dyrt att vara där. Det är naturligtvis dels för att det finns möjlighet til en massa shopping där, men också för att man måste äta och det är trevligt att äta bra och med sina vänner. För sådana har jag kvar i Helsingfors, en del. Så vi har ätit gott och unnat oss detta. Trevligt, men kostsamt.
Min mamma bor vinterhalvåret i Helsingfors, så vi bor i hennes underbara lägenhet (inte den jag är uppvuxen i dock, mina föräldrar flyttade efter att jag flyttade hemifrån…till större).
Fyllt år har jag också gjort! Hela 30+ år har jag fyllt och som present till mig själv inhandlade jag två par skor på rea. Båda från Ecco – ett par jooggingskor och ett par finare “inne i staden-skor”.
Och idag fick jag även ett frisörbesök av mig själv. Lite kortare och lite mörkare (rödbrunt) blev det! Riktigt bra om jag själv får säga det!
Men det var först frågan om det alls skulle bli något frisörbesök. Kl. 04.30 imorse vaknade Pelle och jag av en smäll som hette duga. Sängen skackade (och det vill inte säga lite, då den är fastbyggd i golvet, min pappa har själv byggt dit den och den är delvis gjord av stockar som sparades ur huset då vinden inreddes). Det åskade och vräkte ner regn. Och det fortsatte det med i flera timmar. Åskan rullade liksom runt på hela ön och kom om och om igen över byn. Mellan kl. 05 – 14 åskade det och regnade det i princip oavbrutet. 70 mm regn kom det. Vår gårdsplan såg ut som ett risfält under vattning och det fullkommligt strömmade floder över gårdsplanen. Vi fotade, men kan inte lägga upp bilder på nätet då iPaden inte har något usb-uttag. Så ni får se när jag kommit hem till Svedala igen.
Jag hade tid hos frisören kl 14.30 och funderade på hur jag skulle ta mig dit och om de öht. gick då vi inte hade någon ström. Frisören ligger inne i byn, 500-600 m från oss. Så har vi strömavbrott är det mycket troligt att de också har det. Men ganska exakt 14.00 slutade rätt tvärt att regna och åskan drog bort. Och in trädde hettan – med stort H! Ca 30 grader och vääääldigt fuktigt. Ungefär som att gå utanför dörren i Thailand.

Efter ett lyckat frisörbesök åkte jag till min kompis Johanna. Hon äger bl.a. Tindras mamma Sesselja (klicka in Sesselja i sökrutan till höger om inläggen så hittar ni bilder och fler inlägg om denna underbara häst!). Sesselja har hunnit bli 21 år men är väldigt fräsch och i fint hull! Hon är dock under igångsättning efter en sparkskada och skrittas bara. Johanna och jag hade tänkt oss en liten ridtur, men det var så olidligt hett så vi avstod och tog bara in hästarna och klappade om dom. Och satt och pratade.

Nu skall jag återgå till herr Nesser och hans mord(?)mysterier. Sommarmys!