Archive for December 11th, 2009

Klappjakt

Friday, December 11th, 2009

Det är rätt lugnt nu när det är uppehåll i ridskolan och det lackar mot jul. Oväntat många massager, vilket är trevligt. Privatlektioner är något annat som också verkar rätt poppis nu.
Och i onsdags var det tävlingsträning på Fors inför Luciatävlingen på söndag.
Fyra st. entusiastiska ryttare från Fors och två st. glada tjejer från Gnesta.

Igår var en nästan-ledig dag. Var ute och red Nunna vid 9 på morgonen och åkte sedan till Handens Närsjukhus för cellprovstagning.
En sådan där cellprovstagning som alla kvinnor i Sverige får kallelse till när de är 23,26,29 osv.
Jag hade tid när jag var 29 egentligen. Men det var dålig dag helst enkelt. Och sedan har jag skjutit på det. Men nu fick jag till att boka en tid att gå.
Något jag verkligen tycker alla tjejer som ges möjligheten skall göra. Genom detta cellprov kan livmoderhalscancer upptäckas i ett tidigt stadium.
Men inte är det ju mysigt direkt. Men värt det.

Sedan åkte Pelle och jag till Sickla köpkvarter och julshoppade. Är riktigt nöjd med skörden. Och helt otroligt, men sant: Jag är klar med klappshoppingen! Alla klappar fixade!
Must be a first! (att jag är klar så här tidigt alltså!)

Adina och jag är lite otraditionella och har gett varandra presenter redan nu. Adina fick ett eget fleecetäcke till Tindra (det hon hade fått låna stod det mitt namn på) och jag fick årets julklapp:

en spikmatta!

Jag har hela tiden varit lite nyfis på den. Har haft patienter som blivit väldigt hjälpta av mattan, hört massvis av folk som tycker det är bluff och båg. Och massvis som älskar den.
Nu har jag en egen!

I förrgår och igår provade jag den. 10 min åt gången som det står i föreskriften.
Det är lite läskigt första gången man skall lägga sig på piggarna. De är så många och jättevassa. Och visst – det är lite obehagligt att lägga sig på den. Precis när man lägger sig ner.
Men det gör verkligen inte ont. Det är obehagligt, men inte smärtsamt.
Och lite svårt är det att slappna av precis i början. Men sedan blir det bara bättre. Och bättre!
Efter 7 minuter ville jag inte stiga upp. Ännu mindre efter 10. En skön värme sprider sig. Först dunkade det i ryggen. Inte på ett smärtsamt vis utan ett “blodet cirkulerar jäkligt mycket nu”-dunkande, men det avtog och sedan är det bara skönt! Varmt och skönt!
Jag skall fortsätta! Definitivt!

Däremot skall ju tilläggas att jag inte har några problem med värk eller så. Det är bara för avslappning jag gör det.

Idag är ytterligare en lugn dag: Jag skall snart åka till stallet och ta hand om hästarna och snacka bort lite tid med Jill och sedan hålla en lektion. Sedan är det lugnt.
Lite pappersarbete och en myskväll med Adina står på schemat.