Archive for December 2nd, 2009

Kyla!

Wednesday, December 2nd, 2009

Kallt!
-6,8 grader då jag gick upp.
Skönt att leran fryser till. MEN, hästarna har inte broddar. Eller jo, Sága har det.
Gná som är lite ömtålig i sina senor vill ja definitivt inte brodda tidigare än nödvändigt då det sliter på leder och senor.
Kollade in prognosen på både SMHI och yr.no (bästa vädersidan!) och bägge utlovade plusgrader resten av veckan.

Adina och jag dejtade och red ut en sväng på morgonen. Det blev så klart mycket skritt, men fältet var faktiskt ridktigt bra att trava, tölta och till och med galoppera på, så där jobbade vi lite på stora volter. Annars snackade vi mest och njöt av solen och våra hästar!
Nu har jag precis krupit upp i min älskade soffa igen efter ridning, en sväng till Lillhästen för foderköp (lusern och Krafft protein) och lunch med bästa Adi!

I helgen var det Stockholm Horse Show.
Som jag skrev tidigare var i år första gången sedan 1997 som jag inte ridit i showen eller jobbar som funktionär där inne.
Men jag gick dock på en föreställning!
Erica, som bokade “Agria-biljetter” på A-läktaren, jag, Jill samt Klara och Elisabeth gick på kvällsföreställningen på fredag.
Globen har ju bytt ägare (och namn, den heter ju Ericson Globe nu) och de ville tydligt visa en förändring.
Synd att det var till det sämre. Invigningen, som alltid brukar vara en fartfylld historia var nu så tråkig! Inga dekorationer (hallå! Holland var värdland – några tulpaner kunde ni väl släpat in i alla fall) och en akt åt gången inne (Owe som brukar sträva efter så många hästar inne på arenan samtidigt som bara möjligt).
Och sämst av allt: Pegasus var 1: inte först in (det är ju han som skall inviga showen!) och 2: Pegasusmusiken var inte med! WTF!
Jambo med Cissi på ryggen var gudalikt vackra som Pegasus och ryttare, men musiken och röken gör ju mycket av “illusionen”. Nu fick hon galoppera runt på en nedsläkt arena med spotlight på sig till en sugig smörversion av “I love Europe”. BLÄ!
Frieserhästarna och de Holländska vagnshästarna var vackra. Men  övrigt var fredagsföreställningen inte mycket att hurra för.
Med undantag för Jean-Francois Pignon! Vilken man!!!

Se hans show!
Jag såg honom på Globen för två år sedan och var helt överväldigad av det då med.
Han har dessutom utvecklat det ännu mera sedan dess! Fantastiskt!!!

Shoppingen då. Nja, det är mest samma saker på de flesta ställena.
Köpte en tröja från Jacson och ett väldigt snyggt rött schabrak till Gná. Som visade sig passa utmärkt!
Samt ett väldigt vackert stort fat med vackert hästmotiv i svart-vitt, som Jill fick i 40-årspresent.