Archive for May 14th, 2008

Bah!

Wednesday, May 14th, 2008

Varför blir man så hejdlöst seg av att äta??? Åt ju inte ens mycket!

Tindra brunstar och är en riktig pain in the ass-dam att hantera i stallet. Men fin att rida. Brunsten har aldrig påverkat ridningen egentligen, men hon blir jobbig –> oregerlig i stallet. *suck*
Men jag vet ju varför i alla fall. Hon blir lite bättre då man själv är lugn och tillrättavisar hene varje gång, men ibland hjälper inte det heller.

.flocken
Snart är det dags för bete!
Den här bilden är från sommaren 2005 i Vädersjöö. Fr. v: Nosen på Ljósalöpp och Blídfari, Skuggsjá, Kengála, Reykur, Dama och Diva.

tindrafin.jpg
Tindra på samma bete samma år

Onsdag

Wednesday, May 14th, 2008

Vart tar dagarna vägen? Onsdag redan!

Har ridit, hållit lektioner och tränat. Tindra går super och är verkligen kul! Igår fick hon massage av Adina och idag skall vi (försöka) ta oss en lite lugnare tur.
Messa red jag igenom på volten i söndags och det gick väl sådär. Mycket bättre än första gången på volten för ca 6 veckor sedan, men inte fantastiskt direkt.
I måndags red vi ut och det gick bättre. Hon är en “avelsridningshäst” som gör sig bäst rakt fram i tempo. Traven börjar kännas stabil, hon travar även när hon blir het, upprörd eller rädd – även om det går lite fort då.
Igår red Jill och jag ut på en piggpiggelur Kengan och Messa. Tillsammans blev de lite virriga, men Messa skötte sig riktigt bra, förutom när vi skulle ta några galopper på volt på ängen. Underlaget är lite knöligt och då blev Messa stressad och sprang foooort (bäst att komma undan underlaget så). Men hon samlade sig till slut och tog det riktigt lugnt.

Nu skall jag ut och rida Tindra och sedan massera och hålla lektioner.

Tjingeling!