Archive for January 3rd, 2018

Vardagen tar fart

Wednesday, January 3rd, 2018

Hej på er igen!
Och så där i efterhand hoppas jag att ni haft en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!!!

Jag hade intentionen att blogg antingen före jul eller i mellandagarna.
But LIFE happened!

Några dagar före jul kom min syster hit och sedan var det fullt upp med:
Handla mat till julen (2 timmar på Maxi kan driva två systrar till vansinne!)
Lite hundfoder till systers hund, på djurbutik så klart och där kan man spendera tid!
Shoppande i allmänhet inför jul
Liten ridtur med syster – yay!

Dag två var det tur att Pelle hade tagit ledigt från jobbet!
Pias hund Tinka hade på måndagen brutit en klo, hemma i Oslo, och blivit kollad rejält av veterinär (Pia är djursjukvårdare och jobbar på djursjukhus, så hon har bra koll), men hade väldigt ont och det såg inte helt bra ut.
Så istället för att dagen innan julafton, eller på självaste julaftonen, sitta hos en jourveterinär så beslöts det att Tinka skulle få besöka Albano djursjukhus för säkerhets skull.
Så Pia, Pelle och Tinka tillbringade en stor del av dagen där och jag höll en lektion och red mina hästar samt ta en riktig långpromenad över fälten med Harry.
Och på kvällen åt vi på heeelt fantastiska Wedholms Fisk! Vi hade för länge sedan bokat bort och bestämt att det var avsmakningsmenys-dags där!
Och det var baske mig helt gudomligt! Om ni har möjligheten – ta er råd med ett besök där!!!
Dyrt – men sååå värt varenda krona för det är en riktig upplevelse!

På lördag kom min mamma och Pias dotter och slöt upp och så firades julen i frid!
Bubbel, mat, ljuvliga julklappar, mycket skratt och en liten julaftonsritt för mig och Pia blev det. Ohemult trevligt alltså!

Harry1217
Harry en av de få dagar vi hade snö här i Stockholm

På juldagen var Pelle och Pia så enormt gulliga och hjälpte mig att flytta ut från min massagelokal i Tyresö och in i min nya lokal i Jordbro!
Om någon ny (eller gammal för den delen) läsare missat det så är jag ju, för utöver total hästnörd, även diplomerad och certifierad massageterapeut!
Jag har i 13 år haft ett rum i Tyresö, men då förutsättningarna för att hyra rummet förändrades valde jag att hitta en lokal lite närmare mitt hem.
Och en stallkompis hade ett rum i sina lokaler i Jordbro industriområde att hyra ut för en vettig (mycket överkomlig) summa! Området är, som industriområden är, inte jättemysigt – men själva lokalen och rummet är fina och trevliga! Så det blir nog bra!
Imorgon har jag min första behandling där!

Mellandagarna ägnade jag åt att jobba och läsa böcker!
Och nyårsafton firade jag i lugn och ro med middag hos kompisar som bor nära och sedan en blöt promenad hem i regnet med Harry (Pelle firade med ett annat gäng vänner på annat håll).
Och sedan värmde Harry och jag oss i soffan med film över tolvslaget och stöp i säng så fort raketerna, och hundstackaren, lugnat ner sig. Skall köpa en thundershirt till honom till nästa år!

Nu har några dagar på det nya året hunnit gå och jag har startat upp igen!
Exakt känns äntligen lite på G igen. Varje år – ja vareviga år har vi en svacka i november-december då allt bara känns blä och segt och inget är kul. Ironiskt att jag passade på att köpa honom precis i den perioden 😉

Exdec17
Pretty boy Exakt i sitt “melodifestival-täcke” som håller honom torr inför massage

Vi har gjort lite som vi brukar då det känns så (man lär ju sig känna igen mönstren och lära sig nått av sina misstag, tack och lov). Lekt från marken, löslongerat, myst utan ridning och vilat lite. Och ridit lite grann då och då. Och så har vi börjat med klickerträning (har inte jobbat honom med det tidigare utan använt ”bra!” som ”klick-ord” istället). Han är precis in-klickad så jag har mest klickat på basgrejer. Som att stoppa huvudet i grimman, gå bredvid mig istället för lite bakom, sänka halsen i olika lägen.
Och igår red jag ett litet pass på ridbanan och det kändes BRA – riktigt bra. Kanske svackan börjar räta ut sig? Tror det.
Tömkörde rakt fram ut idag med mycket grundtölt och små travövergångar (och en glad Harry som fick komma med och skutta i gräset).

Exaktjan18
Glad hund (Exakt har för länge sen vant sig vid Harrys lina och kliver försiktigt över den)

Brandi känns rolig just nu, det jag hinner rida honom själv, mellan eleverna.
Tindra är PIGG som tusan och har till och med dragit med Erica o_O
Och idag ångade hon iväg med en elev på utelektionen också. Inte värre än att hon stannade 40 meter längre fram, men ändå. Gammeltanten då!
Hon blir 18 år i år, min älskade tant brun! Tänk att jag haft henne sedan hon var 4 år och en vinglig unghäst!

I övrigt har det varit ridning av tre hästar som inte är mina (men står på stallet), en lektion, packning av höpåsar och svärande över frånvaron av snö och närvaron av regn.

Kan vi inte bara dansa snödansen lite allihopa? Eller i alla fall minusgrads-dansen så jag får rena hästben på mitt jobb?