Archive for April 27th, 2012

Altanlunch

Friday, April 27th, 2012

Lugn dag. Skön dag.
För första gången det här året sitter jag  på altanen och njuter av det otroligt mysiga vädret ute. Sol, +15 grader och fågelkvitter!
Lite snabb sanering krävdes dock då herrklubben haft möte med cigarrökning här ute igår kväll.

Igår var det också en nästan förvånansvärt lugn dag.
Jag cyklade till gymmet och konstaterade att det tog på minuten lika länga med cykel som med bil dit. Dags att vara lite duktigare på att cykla dit, helt klart!
Efter träningen pappersjobbade jag lite hemma innan det var dags att dra till Fors.
Ástamín hade fått på sig sin tappsko och vi susade ut längs vägen en sväng.

Exakt fick jobba med tömkörning, vilket var en skakande upplevelse för den känsliga lilla herren. Men nyttig! Skritt, halt och svänga och inte dö av skräck varje gång en av tömmarna råkade röra vi honom. Jobbade lugn och stadigt med att tömmarna skall röra honom ofta, men inte slå till så klart, utan bara röra honom. När han hoppar till och i början även sprang iväg är jag noga med att inte ta bort tömmen från honom. Först när han stannar och slappnar av försvinner trycket.
Men du milde frid vilka rörelser den här blivande valacken har!
Tölten har dessutom börjar krypa fram nu och han söker sig ditåt. Men med så mycket trav i kroppen och så lätta rörelser vill jag inte pressa honom för fort med tölten, utan vill att han i lugn och ro slappnar av och skröltar fram först och lär sig placera benen i rätt ordning och länga steget.

Jag skall verkligen försöka ta tag i att få ridbilder på även Exakt och Ásta, men problemet är att jag int har någon som kan stå med och fota de tider jag rider.
Vi får se när det löser sig.
Här är en bild på Exakt från i höstas, då han var 3 år (klickbar):

För den som vill ha en relativt “rå” unghäst att göra jobbet själv på är Exakt en riktig framtidshäst!
Han är hingst idag, men skall kastreras. Han är snäll, men känslig och behöver någon med bra balans är lugn och som vill “göra jobbet själv” och har kunskapen.
Exakt är e: Mökkur och undan ett fyrgångssto med 7,70 på ridegenskaper.
Mamman Eyrarrós var den första häst jag red in på Fors, 1997, och hon jobbade på ridskolan fram till 2011.

^^^^^^

Idag har vår inackordering Carina med sin tinkervalack Eddie fått sin första lektion.
Eddie är en mycket trevlig, men dock inte så utbildad. I kombination med ägarinnans ovana så får vi nog ta det lugnt här och satsa på lite utbildning även för Eddie.
Om någon duktig ryttare och trevlig person som råkar bo här i krokarna om “söder om söder” är intresserad av medryttarhäst behöver Eddie en sådan! Maila eller ring mig i så fall (kontaktuppgifter finns här!)

Nu skall jag få i mig lite korvgryta innan det är dags för några lektioner på Eriksberg i Lissma.
I helgen dömer jag Stormurs Regionala tävlingar på Husbyön i Vallentuna. Vädret verkar bli bra och det skall bli kul!