Archive for April 19th, 2012

Update

Thursday, April 19th, 2012

Nu har jag inte haft tid och inte prioriterat att blogga igen. Men, men, nu är jag här!

Vad har hänt sen sist då?
Tja, det vanliga. Hästar rids, om än några färre under senaste veckan, då Exakt och Ástamin vilat. men istället har jag ridit Ess några gånger och så haft provridning av Ess och Kelda med en elev som söker ny häst.
Hoppas att allt går vägen nu och Kelda snart har ett toppenbra nytt hem!

Igår red jag Exakt igen efter vilan (han har dock gått ut med en annan tjej i helgen) och jag jobbade honom med repgrimman i måndags, men det var KRUT under galoscherna igår! Jäklars!
Men han började tänka mot tölt några gånger nu och det tackar vi för.
Idag skall Ástamin igång igen också.

I söndags var det, som jag tidigare skrivit om, MöRS årliga påsktävling på Fors. 33 ekipage och ca 60 starter (de flesta red två grenar). Erica gjorde tävlingsdebut med Tindra och gjorde det med den äran!
Uttagningen i V5 slutade på 5,30 och en plats i B-finalen.
I B-finalen gick det toppen för dom och de vann den på 5,50, men 6,5 för skritt (oh, vad jag tvekade för att ge dom den och frågade mina sekreterare om jag var jävig och för snäll när jag gav poängen. men hon skrittade verkligen toppen och de var värda den!). Då man vinner B-finalen blir man erbjuden en plats i A-finalen, vilket Erica tackade ja till. Hon fick då stryka sig från B-finalen i T7, vilken de också tagit sig till på 4,9 (då man får starta max 4 ggr/dag. Bra regel!)
I A-finalen var dock krafterna lite på upphällningen och det blev helt ok poäng, 5,25 och en fjärde plats!
Men ack så nöjd både Erica och jag var! Roligt att Erica dessutom tyckte det var kul att tävla.

Min gamla häst Freyr var också där och tävlade med sin medryttare och jag vet inte vad det är men jag blir så rörd och lycklig varje gång jag ser Freyr! Det är något år sen nu och tårarna började nästan rinna när jag hälsade på honom.
Han är nu 21 år och mår så bra! Han går som han alltid gjort och är ju bara helt enkelt – FREYR!

idag är det en vanlig om än välfylld dag;
Nu alldeles strax skall jag åka till Vendelsö och duvning av elever, sedan lunch med vän/namne och sedan rida Tndra. Sedan är det raska tag till Fors för ridning av unghästar och 4 ridskolelektioner.
Och imorgon är det passclinic på Fors för Djurgymnasiet och Greiði och Vali får komma med!